Home » Laatste nieuws » VCC versterkt zich met broers Ahmad
Laatste nieuws Bestuurlijk

VCC versterkt zich met broers Ahmad

Met veel plezier maken we vandaag bekend dat de broers Musa Ahmad (24) en Shariz Ahmad (18) dit seizoen deel zullen uitmaken van de VCC selectie. Beide heren zijn natuurlijk niet onbekend in de Nederlandse cricketwereld. De broers zijn opgegroeid bij Groen & Wit en hebben daar hun eerste schreden op het cricketpad gezet.

Musa is een top-order batsman die twee jaar geleden de overstap naar HCC maakte. In de Topklasse maakte hij vorig seizoen 294 runs in 15 innings (een gemiddelde van 24.5, high score 68). Zijn goede spel leverde hem vorig jaar een uitnodiging op voor het Nederlands elftal waarvoor hij op 7 juni 2021 tegen Ierland zijn ODI debuut maakte.

Shariz is een legspin bowler die vorig jaar deel uitmaakte van Nederland u19 dat zich probeerde te kwalificeren voor de WK U19. In de Hoofdklasse heeft Shariz vorig jaar (slechts een half seizoen) in 8 wedstrijden 7 slachtoffers gemaakt, met een economy rate van 5.12. En ook battend heeft Shariz bijgedragen aan het klassebehoud van Groen & wit door in 7 innings 152 runs bij elkaar te slaan als lower order batsman (high score 77, een gemiddelde van 25.3).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Wij hebben voor VCC gekozen omdat wij de wens hebben samen in de Topklasse te spelen. Wij denken dat we bij VCC daar de mogelijkheden voor krijgen. Daarnaast vinden wij de faciliteiten zoals het graswicket en de indooraccommodatie gewoon echt heel goed. Wij hopen en verwachten dat wij een mooie toekomst met VCC kunnen opbouwen.”, aldus de broers.

Aryan Dutt heeft besloten zijn geluk te gaan beproeven bij VRA en zal dit seizoen dus geen deel uitmaken van VCC.

Tags