Home » Laatste nieuws » VCC viert 90-jarig bestaan met ruime overwinningen
Laatste nieuws

VCC viert 90-jarig bestaan met ruime overwinningen

Voorburg CC heeft zijn 90-jarige bestaan afgelopen weekend gevierd met ruime zeges. In de Hoofdklasse wonnen de vrouwen ruim van VRA, onder andere dankzij een personal best (46 runs) van de 15-jarige Carlijn van Koolwijk. De mannen versloegen in de ochtenduren Excelsior ’20 in een Twenty20 en wonnen in de vroege avonduren ook van het Utrechtse Kampong.

Bij VCC speelden Floris de Lange, Nehaan Gigani en Niravi Kulkarni voor Karl Nieuwoudt, Viv Kingma en Tom de Grooth. Verder nam André Malan het over van zijn broer Janneman, die terug is naar Zuid-Afrika.

Boissevain bowlde Verhagen met een mooie bal en zijn collega-legspinner Shariz Ahmad bowlde de overseas Hampton achter zijn benen om. Aan de kant van de Schiedammers maakte alleen Lorenzo Ingram echt indruk met 47 runs uit 37 ballen. Vier Voorburgse bowlers namen een wicket, maar Shariz Ahmad stak daarbovenuit met twee wickets voor elf runs.

Innings VCC

Een wilde haal betekende het einde van opener Musa Ahmad en toen Nehaan Gigani (run out) het slachtoffer werd van een direct hit, was het 25 voor twee. Bas de Leede oogde echter zeer solide en legde een vlekkeloze innings op de pitch. Ook Delano Potgieter batte sterk. Het duo snelde naar 85 runs totdat een lofted drive van Potgieter (33) in de handen van de long off-fielder verdween.

André Malan sloeg een pull shot letterlijk door de mid wicket heen, maar daarna maakten De Leede (56 not out) en Malan (25 not out) geen fouten meer. In de 17e over was de winst binnen.

VCC ook te sterk voor Kampong

Tegen het Utrechtse Kampong had VCC nog iets goed te maken na het verrassende verlies van vorige week. Kampong batte eerst en kwam geen moment in de wedstrijd dankzij sterk bowlen en fielden van de Voorburgers.

Vikram Chaturvedi werd schitterend gevangen op cow corner door Boissevain. De gevaarlijke Briggs werd een slachtoffer van Boissevain, ditmaal als bowler. Het was 53 voor 4 en VCC was on top, zeker toen een bal later Roy LBW ging.  

Usman Malik en Robert van der Harten probeerden een partnership op te bouwen. Na 22 runs kwam het tot een einde toen Van der Harten werd gevangen op het bowlen van Potgieter.

Direct hits van Floris de Lange en Logan van Beek zorgden voor de wickets van de nummers 8 en 9. Een laatste wanhoopspoging van Usman Malik werd een simpele prooi voor Logan van Beek. Boissevain, Malan en Shariz Ahmad namen ieder twee wickets. Kampong was all out voor 86.

Innings VCC

Musa Ahmad (22) nam nu iets meer tijd dan in de eerste wedstrijd. Zijn openingspartner was deze keer Logan van Beek en die maakte dankbaar gebruik van die kans. Musa ging nog uit, maar de ontketende Van Beek zorgde er met 48 runs in 24 ballen (4×4, 3×6) voor dat VCC al vroeg aan de gezamenlijke barbecue kon.

In de 50-overcompetitie gaat VCC als koploper naar de kampioenpoule. Daarnaast nam het nu ook de leiding in Poule C van de Twenty20-competitie, dankzij een hogere netto-runrate. Ook het vrouwenteam heeft nog kans om landskampioen te worden in beide ‘formats’ – 20 overs en 40 overs.

Tags