Home » Bestuurlijk » VCC 1 versterkt selectie opnieuw
Damescricket Bestuurlijk

VCC 1 versterkt selectie opnieuw

Sinds 2011 is er weer vrouwencricket op VCC en in lijn met de prioriteiten van de cricketbond is vrouwencricket ook voor VCC een van de speerpunten in het beleid. Vorig jaar werd voor het eerst in de geschiedenis de landstitel in het langste format behaald (40 overs). Nadat eerder Claire Mains de selectie al eens kwam versterken, wordt de selectie dit jaar verrijkt met een coach en een wicketkeepster (o.a. omdat de huidige wicketkeepster Babette de Leede ook bij de mannen meespeelt). De wens voor een dedicated vrouwencoach bestond al langer en we zijn blij daar nu ook invulling aan te kunnen geven.

Kerry-Anne Tomlinson komt in juni vanuit Nieuw Zeeland en is op het spoor gekomen van VCC door de enthousiaste verhalen van Claire die in 2019 voor VCC speelde. Kerry is 32 jaar en speelt in Nieuw-Zeeland al jaren op het hoogste niveau, momenteel voor Central Districts. Kerry is een rechtshandige batter en kan wicketkeepen indien nodig. Spelen voor het vrouwenteam is echter niet haar enige rol, want Kerry is ook een zeer ervaren cricket coach. Momenteel is ze coach van NZ U19 (vrouwen). Kerry heeft al ervaring in Nederland, want ze heeft een jaar of 10 geleden al drie seizoenen in Nederland gespeeld (en ook voor het Nederlands team), dus ze kent de omstandigheden. Kerry wil graag haar ervaring inzetten om het vrouwenteam van VCC de drie maanden van de 40-over competitie verder te ontwikkelen en zal dat combineren met een aantal prive-verplichtingen die ze heeft deze zomer in Nederland.

Anri Grobbelaar is een 19-jarige Zuid-Afrikaanse wicketkeepster/ batter en in contact gekomen met VCC door Babette de Leede, die in onze winter zes maanden in Zuid-Afrika heeft gespeeld. Anri speelt voor Western Province en is wicket-keepster van Zuid-Afrika U19 (vrouwen). Ze wil graag haar speelervaring uitbreiden met een seizoen overseas en zal vanaf juni drie maanden aansluiten bij het vrouwenteam van VCC.

 

Kobus Nel, voorzitter van VCC: “The Board of VCC is very pleased to be able to give women’s cricket a further impulse with the arrival of Kerry and Anri. Anri will act as the wicket keeper in absence of Babette and we are sure that with Kerry’s background she will be able to develop the available talent in our team. A dedicated women’s coach was on our wishlist already for some time, and we’re confident that Kerry can fulfil this role. We will definitely try to use this as a furter encouragement for girls and women to come and play cricket at VCC, as we believe it is vital to our club life to have women and girls playing cricket as well”.

Tags