Home » Algemeen » VCC 1 waarschijnlijk al binnenkort kampioen
Verslagen VCC 1 Algemeen Verslagen

VCC 1 waarschijnlijk al binnenkort kampioen

VCC kan al bij zijn eerstvolgende wedstrijd op 7 augustus kampioen van de eerste klasse worden. In Den Haag had VCC geen kind aan Quick Hg 2. Tegen de avond kwam het nieuws dat Salland HCC 2 had verslagen. Daardoor heeft VCC een gat geslagen van vijf punten met de nummer twee, HCC 2.

Wederom was de eersteklassewedstrijd Quick 2 – VCC vroeg afgelopen. Quick koos ervoor eerst te gaan batten en dat verliep desastreus. Openingsbowler Yasir Hameed (2-7) sloeg al snel toe dankzij een vang van Rhys McCarthy. Daarna vielen er snel nog vier wickets en keek Quick opeens tegen een beroerde tussenstand aan van 14 runs voor het verlies van vijf wickets.

Het herstel kwam nota bene van de pas 16-jarige Teun Landheer. Quick speelde met een groot aantal echte clubnamen zoals Ekelmans, Kohli, De Mooij en Brouwer. Dat hielp de Hagenaars echter helaas niet om er een echte wedstrijd van te maken; daarvoor de aanval van VCC veel te sterk. Mulder (3-25), Hamid (2-7), Viv Kingma (1-22) en vooral broer Philip (3-16) vulden hun zakken tegen deze zwakke battingside. Quick 71 all out; Mohit twee vangen en een stumping; Rhys twee vangen.

Rhys McCarthy (32) zorgde voor wat vuurwerk aan het begin van de VCC-innings. Hij werd nog gevangen, maar zijn collega-opener Mohit Hingorani nam iets meer tijd en maakte het professioneel af (26 not out).

Het is te hopen dat VCC binnenkort weer eens eerst kan gaan batten. Dan krijgen spelers als Adriaan Verbeek en Philip Kingma de mogelijkheid om een innings op te bouwen en wat battingtritme te krijgen.

Bas de Leede ontbrak bij VCC. Voor Nederland U17 maakte hij een belangrijke 76 not out tegen Italië. Eerder in de week kwam hij tot 92 runs voor hetzelfde Jong Oranje.

Stand Eeerste Klasse: 1. VCC 13-23; 2. HCC 2 13-18; 3. Dosti 2 14-18; 4. Salland 13-13; 5. Qui Vive 13-12; 6. Hercules 12-10; 7. Wanica Star 12-6; 8. Quick Hg 2 14-4.

 

 

Foto: Mohit Hingorani gaat de winnende vier slaan.