Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC wint cricketthriller
Verslagen VCC 1 Verslagen

VCC wint cricketthriller

110529-winning-singleVCC heeft zondag de topper in de crickethoofdklasse tegen HBS ternauwernood gewonnen. In de allerlaatste over en met allerlaatste paar op de pitch bleef VCC regiogenoot HBS een neuslengte voor: 221 – 222 voor 9. Matt Opie en Viv Kingma kwamen onder groot gejuich als helden van het veld.

HBS begon traag en had na 30 overs slechts 90 runs op het bord. Het was een wonder dat de Kraaien nog tot 221 kwamen en dat mocht VCC zich aanrekenen. Vangen en run out kansen werden gemist en ook keeper Floris Kingma had met twee gemiste stumpings zijn dag niet. Laatstgenoemde kwam overigens op het veld toen de warming-up al zo’n beetje was afgerond. In het veld kregen de gebroeders Kingma het ook nog eens met elkaar aan de stok, waarna routinier Tim de Leede in niet mis te verstane bewoordingen zijn afkeuring liet blijken.

Resultaat van dit gekrakeel was dat HBS in 20 overs maar liefst 130 runs liet bijtekenen. VCC moest dus 222 runs maken om te winnen.

Gijs Bins en Malcolm Waller (39 runs) batten goed, evenals Tim de Leede (35 runs). Waller ging echter onnodig run out, evenals John Cheadle. Met een tussenstand van 131 runs en vijf slagmensen uit, gaf de neutrale toeschouwer geen stuiver meer voor de kansen van VCC.

110529_match_winners_ppVCC had echter een kwispelende staart, want zowel Matthew Opie als Philip (21 runs) en Viv Kingma gaven niet op. Ze pakten de singles waar mogelijk en gaven Matt Opie zo veel mogelijk de strike. Nog vier ballen te gaan en nog vier runs. Opie slaat een tweetje en een eentje en de scores zijn gelijk. Viv Kingma legt de bal slim neer voor een eentje en het gejuich van het VCC-terras breekt los. VCC passeert in de ‘slotseconden’ van de wedstrijd toch nog de Haagse eindscore. Opie blijft met 31 runs ongeslagen.

Door deze belangrijke winst staat VCC op een gedeelde tweede plaats en draait het volop mee in de top van de Hoofdklasse. Het is een enthousiast team dat iedere week een beetje beter wordt en zich voor de top-4 moet kunnen plaatsen.

 

foto: Viv Kingma schreeuwt voor de winnende run

foto: De matchwinners Matt Opie en Viv Kingma