Home » Flamingo's » VCC wint prestigieus Flamingo Juniores Toernooi!
Junioren Flamingo's Verslagen

VCC wint prestigieus Flamingo Juniores Toernooi!

Het winnende team met staand vlnr: Tobias Nota (wk), Alyan Razzaqi. Nehaan Gigani, Floris de Lange, Aryan Dutt, Richard Hard en Gerrit Badenhorst.
Zittend vlnr: Taine Richards, Bas de Leede (c), Philippe Boissevain en Remco van der Giessen

CTC De Flamingo’s organiseren sinds 1925 jaarlijks het Flamingo Juniores Toernooi (of kortweg FJT), het meest prestigieuze toernooi voor Nederlandse jeugdcricketers. Veel talenten ontpoppen zich hier als cricketers van de toekomst en alle clubs willen dit toernooi heel graag op hun palmares bijschrijven.

Na in de voorronde al HCC en Quick te hebben verslagen, won het U19 team van VCC op vrijdag 13 juli ook de finaleronde door achtereenvolgens een VOC-Hermes DVS combiteam en de gastheren Rood&Wit te verslaan. Een fantastische prijs voor captain Bas de Leede en zijn team.

De opzet was dit keer iets gewijzigd. In drie regionale poules van drie teams werd er midweeks gestreden om een finaleplaats. Alle wedstrijden werden gespeeld in het Twenty20 format en de winnaar zou door het spelen van een halve competitie worden bepaald.

Op maandag kwam het VCC team uit tegen HCC. Op het kleine veld kwam HCC tot 121 runs en een er was een grote zes van de captain in de laatste over voor nodig om de overwinning uiteindelijk veilig te stellen.

Op donderdag volgde de thuiswedstrijd tegen Quick. Nadat de kanonnen Landheer en Trappenburg al snel tot zwijgen waren gebracht, ging Quick voor 85 all out, wat VCC voor het verlies van 2 wickets maakte.

Op de finaledag mochen eerst Hermes DVS – VOC en Rood&Wit tegen elkaar spelen, hetgeen in het voordeel van de Haarlemmers uitpakte. Ook in de tweede wedstrijd tegen VCC moesten de Rijnmonders het onderspit delven.  Slechts Ralf Elenbaas kwam tot een goede score (40) en ook De Raay haalde dubbele cijfers (26), maar daar bleef het ook bij (De Lange 12/2/2, Dutt 6/1/2). Hermes DVS-VOC 96 all out. Dat bleek geen probleem voor de Voorburgers: Van der Giessen (28), Gigani (23) en Richards (19), geholpen door Mr Extra (22), klaarde de klus in 13.3 overs.

De wedstrijd tegen Rood & Wit zou dus een echte finale worden, de winner takes it all. De Leede verloor de toss en moest eerst batten.

Vol vertrouwen begonnen de Voorburgers aan de klus op een moeilijk wicket. Echter na zes overs waren de Voorburgers al drie wickets kwijt, terwijl er maar 22 runs op de borden stonden. Een partnership van 53 van De Leede (33) en De Lange (21) deed de zaken echter keren en uiteindelijk finishte de blauw-rode brigade op 119 runs, met ook nog een nuttige bijdrage van Badenhorst (19).

Rood&Wit kwam in zijn batting innings nooit echt los: slechts Dickmann (14) en Damhoff (13) haalden de dubbele cijfers, maar na 18 overs hadden de Haarlemmers slechts 62 runs gemaakt. Pick of the bowlers was Gerrit Badenhorst: hij nam vier wickets in vier overs en kreeg slechts 7 runs tegen. En daarmee was de titel een feit. Ook met dank aan coach Matt Smit en scorer Dinusha Ranasinghe.

Een geweldige overwinning voor VCC en een welverdiende beloning voor jaren investeren in de jeugd, waar nu ook het eerste elftal (dat nog ongeslagen is in de Hoofdklasse) van lijkt te gaan profiteren. Met inmiddels erkende talenten als De Leede, Gigani en Boissevain, maar ook met de pas 13-jarige wicketkeeper Tobias Nota ziet de toekomst er voor VCC zonnig uit.

Na wat moeilijke jaren voor het FJT lijkt er weer een format gevonden dat haalbaar en spectaculair is en waar clubs graag aan meedoen. CTC De Flamingo’s bewijst daarmee het jeugdcricket in Nederland (wederom) een grote dienst. Bas de Leede nam de beker na afloop dan ook zeer dankbaar in ontvangst van Flamingo voorzitter Wulf van Alkemade.

 

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Aryan Dutt plays also for the VCC. No wonder that the person who wrote this article is ….,
    Tony Dutt