Home » Verslagen » VCC wint van Salland CC en houdt tweede plaats in handen
Verslagen VCC 1 Verslagen

VCC wint van Salland CC en houdt tweede plaats in handen

Via een winst tegen Salland CC (met vier wickets) heeft VCC de tweede plek in de Hoofdklasse stevig in handen gehouden. Bas de Leede hielp de Voorburgers uiteindelijk aan de overwinning via een keurige 46 not out.

Zoals vaak wist captain Tom de Grooth ook nu de toss te winnen en zoals ook meestal verkoos hij ook dit keer de aanvalskracht van het team als eerste in te zetten door de gasten uit Deventer eerst te laten batten. Dat leek heel goed uit te pakken, want de openingsbatsmen zaten al snel weer aan de kant met scores van 1 en 0. Echter, de  buitenlandse coach Yagnik en één van de telgen van de familie Lubbers lieten zich niet zo makkelijk verschalken en zetten een partnership van 70 neer. Toen echter ook captain Lubbers op 111 werd ingerekend, ging het snel. De nummers 6 t/m 11 wisten nog maar 11 runs op het bord te krijgen, waarvan 7 van het bat en met 122 all out stond Salland CC in minder dan 44 overs aan de kant. Vivian Kingma (3 voor 9 in 6.1) en Philippe Boissevain (21 voor 3 in 10, waaronder 3 maiden overs en 2 wicket maiden overs!) lieten de kracht van de aanval van VCC zien in prachtige individuele bowlingcijfers.

Objectief gezien een goed te chasen totaal, maar met batten heeft de jonge formatie van Nolan Clarke nog wel eens moeite. De start was prima, Tom de Grooth scoorde 28 runs uit 29 ballen, maar verslikte zich toen en werd gevangen. En toen ook rungetter Rhys McCarthy bowled ging voor slechts 4 runs, vroegen de toeschouwers zich al af of het weer net zo’n spannende wedstrijd zou worden als de uitwedstrijd op Hemelvaartsdag. Gelukkig liet Bas de Leede wederom zijn kalmte en talent zien en hielp hij zijn team aan een winst met vier wickets, onderweg nog gesteund door Regan George (16). Na 40 overs wisten Bas de Leede en Nehaan Gigani de winnende run binnen te slepen.

Met 13 wedstrijden gespeeld en nog 5 te gaan heeft VCC de tweede plaats nog steeds stevig in handen. Volgende week wordt op zaterdag de afgelaste wedstrijd (onbespeelbare pitch door scheuren) tegen Kampong in Utrecht gespeeld, terwijl op zondag wordt aangetreden in Haarlem tegen Rood & Wit. Daarna is er op 30 juli een vrije zondag en wordt de competitie op 6 augustus weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Groen & Wit.

Scorecard

Foto bijschrift: Bas de Leede verlaat het veld na een mooie 46 not out die de basis legde voor de overwinning van VCC