Home » Laatste nieuws » VCC wint van Hermes DVS na moeizame start
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws

VCC wint van Hermes DVS na moeizame start

VCC verloor wederom de toss werd door Hermes verzocht als eerste te batten. Een logische keuze. Door de regen was het wicket nat en zat er nog vocht in de lucht. Naar verwachting was dat moeilijk batten en dat bleek ook wel. In de eerste 6 overs vielen de wickets al rijpe appelen. Op een stand van 23 voor het verlies van 4 wickets na 6 overs maakten de aanwezige thuissupporters zich toch wel wat zorgen. De ervaren Sybrand Engelbrecht en Ryan Klein lieten zich echter niet gek maakten en batten geconcentreerd de 20 overs uit. Eerst met goed runnen en op het laatst met steeds meer boundaries. De batting innings werd besloten met twee mooie zessen van Ryan Klein die de teller op 163 bracht. Niet alleen een geweldig partnership van 140 runs, maar ook een goed verdedigbaar totaal, waar iedereen na 6 overs onmiddellijk voor had getekend.

Ook Hermes ging battend moeizaam van start. De weer fitte Viv Kingma sloeg in de eerste over onmiddellijk toe en had de topbatters Klijnhans en Doyle binnen 6 ballen voor 0 aan de kant. Na zes overs en een bal was het ook pas 31 runs voor Hermes. Maar waar VCC op dat moment de rug rechtte, lukte dat Hermes niet, o.a. door een fiver voor de ook van een blessure teruggekeerde Floris de Lange. De laatste twee slachtoffer maakte hij in de 17e over, met hulp van twee stumpings van wicketkeeper Noah Croes, en daarmee was het pleit beslecht. VCC won afgetekend tegen de nieuwkomer op het hoogste niveau met 61 runs. De vreugde van de overwinning werd nog groter toen bleek dat VCC 2 in de Hoofdklasse T20 Quick 1 had verslagen op Nieuw Hanenburg.

De wedstrijd tegen HBS later op de dag werd wel gestart, maar door de regen niet beeindigd en zal later worden ingehaald.

 

Over de schrijver

Richard de Lange

Voeg reactie toe

Geef hier je reactie