Home » Laatste nieuws » VCC Zami – HCC Zami 3: 1-4 ‘Kampioenen laten weer kans op puntverlies liggen’
Laatste nieuws

VCC Zami – HCC Zami 3: 1-4 ‘Kampioenen laten weer kans op puntverlies liggen’

IMG_2733

‘Marcs out of ten’ door Michiel Paulson

Ik blijf het een leuk spelletje vinden, cricket. Helaas ben ik zelf alweer een tijdje gestopt, omdat ik mijn lenzen niet meer inkreeg. Toch houdt dit Zami team altijd een speciaal plekje in mijn hart, zeker als het eerste niet speelt. Omdat ik denk dat mensen daarop zitten te wachten, zijn hier mijn ‘rapportcijfers’ van de afgelopen wedstrijd.

Shujah Malik: 7

Battend helaas weinig laten zien deze keer (concentratieverlies net nadat je off the mark was, had ik ook altijd last van). Bowlen was erg goed, je had minstens één wicket verdiend. Jammer dat de Grijze Mongool z’n hand wegtrok, net toen de bal eraan kwam. Onbegrijpelijk.

Martin Koster: 8

Battend helaas weinig laten zien deze keer (concentratieverlies net nadat je ingespeeld was, had ik ook altijd last van). Bowlen was een beetje wisselvallig, maar je hebt wel het belangrijkste wicket gepakt. Ivo zei namelijk tegen mij dat Midas het belangrijkste wicket was.

Ivo Neuerburg: 9

Battend helaas weinig laten zien deze keer (twee runs nodig van de laatste bal en je mist hem volledig, had ik ook altijd last van). Het valt me wel op dat je altijd eerder mag batten omdat je de neef van de aanvoerder bent. Briljante IPL-achtige stop op de boundary.

Erwin ‘Ed’ Strating: 9,5

Battend helaas weinig laten zien deze keer (uitgegeven door Ivo, had ik ook altijd last van). Wel heel veel wickets, maar volgens weet je niet eens waarom die batsmen uit waren. Soms denk ik bij mezelf: ‘die Ed heeft het he-le-maal niet begrepen. Het net alsof hij in een hele andere wedstrijd zit!’ Je krijgt een extra halve punt voor je ingooien vanaf de boundary. Kun je mij ook leren hoe je dat doet?

Pink-Eye ‘Floris’ van Hoogdalem: 7

Battend helaas weinig laten zien deze keer (barstende koppijn nadat je de vorige avond twee Jillz gedronken had, had ik ook altijd last van). ‘Death bowling’ was briljant! Jammer dat je wicket op naam van JW is komen te staan…

Yves Nota: 6

Battend helaas weinig laten zien deze keer (een keertje op 11 om anderen een kans te geven, had ik ook altijd jast van). Bowlen was OK, maar weinig spectaculair. [2 x bowled, bijna een hatrick en een horizontale 6 die je hoofd op centimeters miste – red.]

Sander van Wissen: 5

Battend helaas weinig laten zien deze keer (al jarenlang je grote talent nét niet waarmaken, had ik ook altijd last van). Van nature ben je een briljante wicketkeeper, maar je offert jezelf op om te voorkomen dat de Grijze Mongool weer gaat bowlen.

Jan Willem Aarnink: 3

Battend helaas weinig laten zien deze keer (wederom slachtoffer van de mind games van de tegenstander, had ik ook altijd last van). In het veld gaf je ook niet de volle honderd procent. Ik zeg altijd zo: cricket is een harde sport. Als je het fysiek of mentaal niet meer aankan, dan kun je maar beter stoppen!

Frits Holleman: 4

Battend helaas weinig laten zien deze keer (je wicket onnodig weggeven, had ik ook altijd last van). Niet gebowled omdat die Van Outeren geen vertrouwen heeft in zijn spinners (had ik ook altijd last van). Halverwege de innings ‘geblesseerd’ van het veld: als ik ergens niet tegen kan, is het aanstellerij! Toch nog vier punten vanwege de lekkere lunch. Wat waren die lekkere gehaktballetjes door de pastasalade?

Van Outeren: 3

Battend helaas weinig laten zien deze keer (zelfoverschatting, had ik ook altijd last van). Ik dacht nog bij mezelf: je moet wel gek zijn om eerst te gaan batten op dit wicket! Waarom tossen jullie niet gewoon, zoals bij een normale cricketwedstrijd? En wat is nou een zaiden? Ik heb het gealtavistaat, maar ik kon er niets over vinden.

Frank Bastinck: 2

Battend helaas weinig laten zien deze keer (niet speelgerechtigd omdat je geen contributie hebt betaald, had ik ook altijd last van). Ik heb daar zo’n hekel aan, ‘fans’ die alleen bij de kampioenswedstrijd komen kijken. Was jij er ook toen het minder goed ging? Bij hoeveel uitwedstrijden was jíj aanwezig? Just saying…

De Grijze Mongool: 1

Battend helaas weinig laten zien deze keer (onterecht LBW gegeven, had ik ook altijd last van). In het veld was het echt niet om aan te zien. Je voetenwerk is echt niet om aan te zien. Volgens Noot ben jij de reden dat anderen stoppen met cricket. Je teamgenoten lachen je gewoon uit en je hebt het niet eens in de gaten! Je denkt dat je erbij hoort, maar niemand neemt jou serieus.

Grijze Mongool, ik heb vijf woorden voor je: Bord. Voor. Je. Kop.

Marc ‘Noot’ Nota: 6 (Ik geef je een zesje, want dan heb je er tenminste één. dontbeafraidtoplaysomeshots.arg)

Battend helaas weinig laten zien deze keer (geen century omdat je bat te zwaar was, had ik ook altijd last van). Mooie caught & bowled, op je eigen bowlen hou je ze wél vast. Pakt het laatste wicket ‘clean’ bowled, of had de Grijze Mongool het wicket ingetrapt?