Home » Laatste nieuws » VCC ZAMI – Kampong (23/07/2022): Het was echt een goede vang!
Laatste nieuws

VCC ZAMI – Kampong (23/07/2022): Het was echt een goede vang!

Een heerlijk zonnetje, een sterk team en Kampong uit; alle ingrediënten voor heerlijke cricketdag. Toss winnen, 250+ maken, genieten van een heerlijke lunch en de punten mee naar huis nemen was het plan. Helaas verloor Sander de toss en werden we gevraagd om eerst te gaan fielden. Dit bleek achteraf een tactische meesterzet van onze captain.

We begonnen niet goed. De eerste over vergat ik mijn wide te bowlen en bowlde ik een maiden. Stefan maakte dit echter meteen goed en gooide zijn eerste bal iets te ver buiten off. Het eerste wicket viel in de derde over en wicket nummer 2 viel op de eerste bal van over 4. Een single kun je op aardig wat mensen nemen, maar niet op Wouter ‘ome Wutru’ Rutgers. Goede run out Wout! Ook Stefan vergat een wide te bowlen, maar hij maakte dit meer dan goed door in over 6 een onvervalste ZAIDEN te bowlen.

Bowling change: Wouter en Arnie into the attack. Arnie pakte meteen een wicket in zijn eerste over door een goede vang van Auke, leuk voor je Arn! Wouter nam de over erna ook een wicket met een fantastische half-tracker en opeens had Kampong 4 wickets verloren voor een magere 33 runs. 

De 2e over van Wouter gebeurden er rare dingen. Ten eerste vergat ook hij zijn wide en bowlde hij een wicket maiden. Zijn wicket kwam, al zeg ik het zelf, door een wereldvang van mij. Denkt u hierbij aan de gestrekte spaghetti armen van Thibaut Courtois, het zwevende lichaam van Dwayne ‘the fridge is opened’ Leverock en het glanzende haar van Hans Kraay jr./ Hans Klok. Termen als ‘Hollywood’ en ‘je kon toch ook een stapje opzij doen’ werden onterecht geroepen, pure jaloezie. Frog Box stond aan, dit was mijn moment om op Village Cricket viral te gaan. U kunt al raden waar dit heengaat: de vang staat niet op beeld…..

Terug naar het cricket. Of eerst even de drinks break. Nou ja, eigenlijk wat daarna gebeurde. Ene F. Holleman kwam met een peuk het veld op lopen en ging rust op square leg staan. Niet als umpire. Hij had in de ochtend er nog geen gehad was de uitleg. Gelukkig voor ons en de hamstrings van deze meneer Holleman kwam er geen bal naar hem toe. Mo mocht bowlen en deed dit fantastisch (al vergat ook hij zijn wide voor een maiden!). Mo pakte snel 2 wickets door goede vangen van Saikiran en Stefan. Uiteraard staat de vang van Stefan wel op camera… Saikiran bowlde goed, maar had pech dat hij geen wicket pakte.

Gijs pakt bijna altijd wickets, zo ook vandaag. Dit komt doordat Gijs veel wicket-taking deliveries gooit, zoals full-tosses en half-volleys. Slimme cricketer! Als we het dan over slimme cricketers hebben, mogen we Guus Beekhof niet vergeten. Hij zette zichzelf en anderen telkens op de juiste plek en zo pakte hij zelf de laatste vang. Kampong all out voor een magere score van 78, toch nog wat hoger dan verwacht door goed lower order hitting. We hebben maar 1 vang laten vallen, al mogen we dat geen vangkans noemen. Stefan stopte op zijn eigen bowlen 4 runs door de bal tegen zich aan te krijgen. Gelukkig maar, anders “had ik thuis echt wat moeten uitleggen” – A. Nota.

De heerlijke lunch op het altijd gastvrije Kampong stelde zoals altijd niet teleur. Fris en fruitig begonnen we te batten. Guus en Auke mochten openen en er leek niets aan de hand. Mr. Extra hielp aardig mee en het eerste wicket (Auke) viel op een stand van 31 runs. Niks aan de hand, nog maar 48 runs nodig. Totdat Amit Gupta begon te bowlen. Het was een moeilijk wicket, maar Gupta bowlde aardig wat toverballen. Hier moet toegegeven worden dat Wouter, Saikiran en ik de voorste voet best wat meer hadden mogen gebruiken. Maar door 4 snelle wickets stonden we opeens 4-35 en leek het target ver weg. Toen Guus ook uit ging op een totale score van 44, keken we elkaar in de partytent toch even twijfelend aan. Het zal toch niet…  Het gebeurde ook niet. Mo legde het anker uit en maakte 12* uit 44 ballen. Hij tikte samen met Arnie (11*) en Mr. Extra (38 in totaal) de pot binnen.

Een heerlijke cricketdag werd gezellig afgesloten met een biertje en wat bruin fruit. De 2 punten gingen terug mee naar Voorburg. Volgende week wacht ACC, dan gaan we kijken of we de wides niet vergeten en of de camera deze keer wel alles filmt..

Floris van Hoogdalem

Tags