Home » Laatste nieuws » VCC Zami: Marc Nota’s ‘Marcs out of Ten’
Laatste nieuws

VCC Zami: Marc Nota’s ‘Marcs out of Ten’

Cricketbag on motor

Door Marc Nota – Dit jaar zal ik helaas weinig kunnen spelen voor de Zami’s. Ik moet namelijk tosti’s bakken voor de jongens van het eerste. Toch blijf ik het een leuk team vinden, met m’n neefjes, Arnie, de broertjes Van Aller, Michiel Paulson, Erik van der Spek en hoe heetie ook al weer? Die gekke backstop die de halve wedstrijd op z’n knieen zit? Juist, die bedoel ik, ja.

Hoe dan ook, ik heb besloten om wekelijks (of niet, het maakt mij niet uit) verslag te doen van de verrichtingen van mijn teamgenoten en om hun daarvoor rapportcijfers te geven. Dat is leuk voor de seizoenskaarthouders die geen zin hebben om naar de uitwedstrijden te gaan. Hoe ik een mening kan hebben als ik er zelf niet eens bij was? Ik ben clubhuismanager, dus het is mijn taak om overal een mening over te hebben! (althans, dat vind ik)

De eerste punten zijn binnen, uit tegen Excelsior. Ben ik stiekem best blij om, want dat lukte ons vroeger niet zo vaak. Maar dat waren andere tijden, he? In die tijd zat je aan het tweede kratje voordat iemand op het idee kwam om de mat uit te rollen. Maar als ze eenmaal in het veld stonden, stonden ze er ook. En ze gingen altijd voor de winst. Luuk van Troost ging een keer op deep midwicket op de boundary gevangen. Maar hij bleef gewoon staan, hij zei dat hij hem op z’n tok gekregen had. En iedereen geloofde hem, want in die tijd douchte je na afloop samen met de tegenstanders, dus je wist precies wat iedereen in huis had. Maar ik dwaal af, hier komen de cijfers. Omdat we bij VCC (leuk clubbie trouwens, moet erin blijven!) altijd aan hoor en wederhoor doen, heb ik iedereen nog de mogelijkheid gegeven om te reageren, voordat ik het op internet heb gezet. Welzoeerlijk.nl

 

Mark van Outeren: 8

Leuk gedaan, captain. Lekker openen met je neefje, eerste tien overs geen bal geraakt, vervolgens je teamgenoot (die ze wel zag) uitrunnen. De enige reden dat ik je toch een hoog cijfer heb gegeven, is omdat je jezelf niet hebt laten bowlen en je laatste bal het veld uit probeerde te slaan. Heeft je nog bijna de wedstrijd gekost, top!

MvO: Ik ben het een beetje zat dat iedereen er automatisch vanuit gaat dat ik altijd aanvoerder ben. Neem zelf eens wat initiatief! Ik heb besloten om vanaf nu elke wedstrijd te openen met een familielid, totdat ik word afgezet.

 

Marek Molenbuur: 6

Marek, ik geef je een zesje, dan heb je er ten minste nog eentje. Don’t be afraid to play some shots!

 

Ivo Neuerburg: 7

Jijkanertochooknietsaandoendatdecaptainjelaatopenenterwijljenietgoedgenoegbent.nl

 

Frits Holleman: 9

Ik loop al heel wat jaartjes rond en jij ook Fritz, maar jij weet me toch elke keer weer te verbazen. Eerst verdwalen op weg naar Excelsior, waarom koop je geen Tomtom? Daarna wordt je hond in hun nieuwe clubhuis ongesteld. En dan pak je ook nog een wicket met je snellere bal![i] Maar het allermooiste vond ik dat jij, onze Tech Support, niet wist hoe het elektronische scorebord werkte.

FH: Ik dacht dat ik Excelsior wel kon vinden, want ik ben er vroeger vaak genoeg geweest. Alleen, de laatste keer was een tijd geleden, toen lag de A13 er nog niet.

 

Shujah Malik: 7,5

Goed gebowld, mooie cijfers. Maar je bent veel te aardig om een echte fastbowler te zijn. Don’t be afraid to hurt them!

SM: Sorry, ik zal het proberen.

Dat bedoel ik nou, hou eens op met dat ge-sorry!

SM: Sorry

 

Martin Koster: 9,5

MK: Laat ik maar meteen beginnen met mijn excuses aan te bieden want ik zeg ook veel te vaak ‘sorry’.

MN: Van jou kan ik het hebben, want jij hebt ten minste altijd wat om ‘sorry’ over te zeggen.

MK: Sorry, maar ik geloof niet dat ik het begrijp…

MN: Hoeft ook niet Martin, dat hoeft ook niet. Ik heb echt van je genoten! Dat grondfielden, dat doet niemand je na, zelfs Frits niet. Toen heb je ook nog eens de pot soort van binnengetikt. En je hebt zelfs geen onterechte LBW gegeven, proficiat! Man of the Match en een dikke 9!

MK: Sorry, maar ik heb wel twee LBW’s gegeven, alleen niemand had het gezien omdat ze allemaal de bal in de bosjes aan het zoeken waren. Aan het eind van de dag moest ik vanaf VCC naar huis lopen omdat ik mijn fietssleutel kwijt was.

MN: Dan krijgt je een 10!

MK: Ik heb hem gelukkig alweer terug.

MN: Dan maken we er een 9,5 van.

 

Auke Nota: 5

Je begint een beetje op een rechtshandige David Cousins te lijken: al je runs achter het wicket! Als ze twee gullies op je neerzetten, scoor je geen run meer!

 

Yves Nota: 6

Neefje van me, ik heb een tip voor je. Als je nog 1 run nodig hebt om te winnen en je partner staat plots naast je en de bowler staat klaar om de bails eraf te tikken, dan ga je de overkant niet meer halen. Wat je in zo’n geval beter kunt doen, is je partner bedreigen met je bat. Vaak komen de tegenstanders dan tussenbeide en vergeten ze je uit te runnen. Dan kun je heel misschien, in de commotie als niemand kijkt, stiekem naar de overkant rennen.

YN: Ik probeerde een ‘Khannie’, maar die is niet gelukt.

 

Jan Willem: 4

Het zit je ook niet mee, ouwe biologieleraar van me. Allebei je schouders uit de kom. Het is maar goed dat je zo lenig bent, anders had je echt een probleem! Dan had je Fritz’ hond een paar weken moeten lenen.

 

Ed Strating: 3

Ed, als jij denkt dat je zonder te trainen de vorm van vorig jaar kunt terugvinden, dan moet je dat zeker doen. Voor de duidelijkheid: vorig jaar was je ook niet goed en dat zul je waarschijnlijk ook nooit worden. Volgens mij begrijp je geen bal van het hele spel. Ik zeg dit niet alleen omdat je mijn neefje hebt uitgerund. Iemand moet je toch de waarheid vertellen? Maar niet getreurd, want je kunt altijd nog keeper worden. Daar heb je geen talent voor nodig!

 

David Cousins: 1

Ik snap niet waarom ze die jongen elke keer weer mee laten doen. Hij zit altijd in een hele andere wedstrijd dan de rest. De helft van de tijd zit hij op z’n knieen naar de bal te graaien. Als hij de bal een keer niet door z’n benen voor vier laat rollen, staat hij te juichen alsof hij de Champions League heeft gewonnen. Of dan gaat hij van die zinloze stumpings maken. Dit soort jongens zorgt ervoor dat anderen stoppen met cricket. Ikzelf sta liever op mijn vrije zaterdag op VCC de frituurpan schoon te maken dan dat ik met hem in het veld moet staan. We zijn een keer met het 3e van het veld gelopen omdat Aled, onze wicketkeeper, een klap voor zijn kop kreeg van de batsman. Als het David Cousins was geweest, had ik gewoon door laten spelen!

DC: Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden, Marc!

[i] Als je recht omhoog bowlt, gaat je snellere bal hoger en duurt het langer voordat hij naar beneden komt. Daarom lijkt de snellere bal langzamer.