Home » Laatste nieuws » VCC2 vergeet zichzelf te belonen tegen Quick
Laatste nieuws Verslagen VCC 2 Verslagen

VCC2 vergeet zichzelf te belonen tegen Quick

Jarenlang nam VCC 1 het op tegen drie Haagse Topklassers, waarvan Quick zeker niet de minste was. Het zegt wel iets over beide clubs dat niet ons eerste, maar ons tweede elftal tegenwoordig de degens kruist met de sympathieke Hagenaars. Al kwamen de laatsten als winnaars uit de bus: 204-184.

Op 129/5 en met vijf topbats aan de kant was VCC2 ‘on top’. Oudgedienden Bob van Gigch en Jeroen Brand maakten er echter 62 voor het zesde wicket, waardoor Quick toch nog boven de 200 uitkwam. Ali (2-46) en Steffen (2-48) namen ieder twee wickets. Dertig (!) wides hielpen de Voorburgse zaak niet.

Innings VCC 2

Laurens en Alyan hadden een start, maar konden niet de broodnodige anchorrol vervullen. Op 84/7 leek de wedstrijd gespeeld. Stijn de Leede op 8 (43) en Floris de Lange op 9 (41 not out) batten echter verstandig en maakten een partnership van 60 voor het achtste wicket. Hierbij deed zich nog het incident voor dat Stijn een no ball in de handen van de mid wicket sloeg, niet in de gaten had dat het een no ball was en zijn crease verliet om het veld te verlaten. De umpires wisten niet dat hij dan niet run out kon zijn, waarna captain Daan Vierling heel sportief Stijn terugriep.

Ondanks dit mooie partnership was het too little, too late en gingen de gasten (bij wie Isabel van der Woning met 0-22 verdienstelijk haar debuut maakte op Hoofdklasseniveau) er met de punten vandoor. Ook de radar van Quick stond niet op scherp (23 wides).

VCC 2 deelt de rode lantaarn met HCC 2, maar heeft wel al vijf sterke tegenstanders ‘gehad’.