Home » Laatste nieuws » VCC2 verslaat HCC2 in seizoensopener, hattrick en ‘fifer’ Floris de Lange
Laatste nieuws Verslagen VCC 2 Verslagen

VCC2 verslaat HCC2 in seizoensopener, hattrick en ‘fifer’ Floris de Lange

Net als in de Topklasse was er maar één wedstrijd met resultaat. Net als in de Topklasse werd deze wedstrijd op Westvliet gespeeld – een groot compliment voor Tom, Lex en Jaap – én was deze wedstrijd VCC – HCC (met dit verschil dat het op zondag de reserves betrof) en won VCC. Officieel voor HCC een thuiswedstrijd, aangezien er op de Diepput nog volop wordt gevoetbald.

Wie VCC2 in actie ziet, ziet het resultaat van de VCC-coaching sinds pakweg 2008. Nehaan, Floris, Jakes, Stijn, Alyan, Nirav, Cedric en in zekere zin Laurens (wie blauw sowieso veel beter staat dan geel-zwart) zijn het resultaat van die opleiding – los van ‘club stalwarts’ zoals Steffen Mulder en Ricky Goncalves uiteraard.

De ‘much improved’ aanval van onder anderen Stijn, Floris en Jakes (minder wides, meer controle, minder losse ballen, meer variatie in flight, snelheid en point of release) hield HCC volledig in de tang. In vele opzichten was de wedstrijd een kopie van de wedstrijd van het eerste elftal tegen HCC 1 op zaterdag.

HCC batte eerst. De pitch was goed, maar de bal bleef zo vroeg in het seizoen logischerwijs wel wat laag. Van de voorste voet spelen was het devies, maar dat deden de Hagenaars niet – met uitzondering van opener Daniel Trijzelaar die een prima 59* maakte. Tien vertrekkende teamgenoten later waren Stijn, Jakes en vooral Floris de Lange (5-14 met een hattrick aan LBW’s!) als een tornado door de Haagse battingside gegaan. HCC was voor 114 all out.

Het weersvooruitzicht was dramatisch, maar de goed leidende umpires deden er alles aan om tot een resultaat te komen, zeker toen een positief battend VCC rond de 70/1 stond na tien overs. Even later werd er lang gepauzeerd vanwege enkele hoosbuien, maar ruim na de lunch kon de wedstrijd worden hervat, een gebeurtenis waaraan HCC – net als op zaterdag – sportief zijn medewerking verleende. Na een vlotte 37 van Nehaan Gigani en dito 30 van Alyan Razzaqi maakten Stijn en Jakes het af. Twee punten in de knip en zowel in de Top- als de Hoofdklasse gaat VCC aan kop.