Home » Verslagen » Verslagen VCC 3 » VCC3 vs Qui Vive 4 (Nipte finish maar een klinische teamprestatie!!!)
Verslagen VCC 3 Nieuws

VCC3 vs Qui Vive 4 (Nipte finish maar een klinische teamprestatie!!!)

Datum: 18 juni 2023
Locatie: VCC-terrein 1
Team: Rohit(c),Naman, Ahsen, Jenagan, Tanveer (wk), Pranav, Haris, Mohsen, Amrit, Navjot, Sarath , Kashif (12e man)

Weer een zonnig weekend, weer een zondagmiddag en het is tijd voor VCC 3 om het op te nemen tegen
Qui Vive 4 in hun thuisbasis. Na een klinische overwinning tegen Sparta 2 was VCC 3 gemotiveerd en klaar om het winnende momentum door te zetten.

Rk miste zijn favoriete munt die hij gebruikt voor de toss en we kwamen als eerste aan bat na het verliezen van de toss. VCC 3 batsmen hadden de taak om een competitieve score op het bord te zetten. Tanveer en Jenagan openden de innings en zoals verwacht ging Tanveer tegen de openingsbowlers in en maakte een snelle 22 (13) voordat hij gevangen werd door de keeper na een wide delivery. Naman ging vervolgens samen met Jena voor een partnership van 100+ met een paar opvallende cover drives van Naman en Jena aan de andere kant speelde een kalme en beheerste innings om één eind omhoog te blijven. Naman sneuvelde toen hij de run rate probeerde te verhogen en Jenagan volgde al snel. Na het verlies van 2 gesettlede batsmen moest VCC 3 de innings opnieuw opbouwen. Mohsen en Amrit deden dat met aanvallend cricket om de tegenstand op achterstand te zetten. Amrit speelde de rol van aanvaller en werd goed ondersteund door Mohsen tijdens dat partnerschap met veel boundaries. Als gevolg van dit partnerschap zag het er goed uit om een score van 280+ neer te zetten, maar een ongelukkige run out van Amrit resulteerde in een mini collapse waarbij VCC 3 snelle wickets verloor voor 19 runs wat ook de run rate vertraagde. Rohit en Haris speelden de laatste overs uit met veel loopwerk (hiermee hopen we dat Jenagan toegeeft dat Rk een betere loper is) en wat boundaries waardoor VC C3 een competitief totaal van 258/7 neerzette aan het eind van 40 overs. Naman (55 uit 58), Amrit (34 uit 21), Jenagan (60 uit 86), Mohsen (27 uit 32) hadden een goede slagbeurt.

Vertrouwend op hun eigen bowling line-up nam VCC 3 het veld in de hoop het doel met gemak te verdedigen. Er stond hen een verrassing te wachten want de openingsbatsmen van Qui Vive 4 scoorden in een vlot tempo met tijdige boundaries. De openingsbowlers (Sarath en Navjot) kregen niet de start waarop ze gehoopt hadden, maar de eerste doorbraak kwam met een briljante direct hit van Naman die werd gevolgd door een briljante delivery van Pranav om de andere opener in dezelfde over uit te schakelen.

Pranav bowlde een briljante spell als eerste wissel bowler en eindigde met 2 wickets in zijn eerste spell. Ahsen, Pranav, Jenagan en Amrit bowlden de middelste overs die regelmatig wickets opleverden, maar de Qui Vive hield de vereiste run rate onder controle. Pranav eindigde zijn spell met 3 wickets en het was aan de andere bowlers om de wedstrijd af te maken. Net toen het er spannend uitzag en de wedstrijd op een close finish afstevende, zorgde Ahsen voor een belangrijke doorbraak door het wicket van hun set batsmen Sunny (62 van 59 ballen), gesteund door Naman met zijn kalme en beheerste catching. Kashif was erg aardig om ons te komen helpen en RK’s intuïtie werkte goed: we zouden wel eens hulp van een 12e man nodig kunnen hebben. Hij fielde voor RK vanwege spierkramp en was scherp in het outfield.

Na het cruciale wicket werden de laatste overs gebowld door Ahsen, Sarath en Jenagan die de Qui Vive innings afsloten met gedisciplineerd bowlen. Qui vive was all out voor 229 in 38 overs. VCC 3 won met 29 runs en de beste bowlers waren Pranav (3/35) en Jenagan (4/39).

Deze overwinning was te danken aan de volledige teamprestatie en het hele team erkende dat in de nabespreking. Verbeterpunten uit deze wedstrijd zijn het rennen tussen de wickets en het omzetten van het percentage van de dot ball, die we als team hebben uitgelijnd om samen te bereiken in de komende wedstrijden.