Home » Verslagen » Verslagen VCC 4 » VCC4 boekt overwinning op Wanderers met uitstekend batten en bowlen
Verslagen VCC 4

VCC4 boekt overwinning op Wanderers met uitstekend batten en bowlen

VCC4 tegen Wanderers 1

23 juli – VCC Ground 3

Spelende XI: Kalyan, Madhu, Karthik, Nagendra, Farhaan, Sundeep, Ali, Rehaan, Ashish, Vishal en Sono

De weersvoorspelling zag er niet gunstig uit, dus besloten we de starttijd te vervroegen naar 11:00 uur. VCC4 won de toss en koos ervoor om als eerste te fielden, omdat ze de tegenstanders wilden uitbowlen en het doel wilden najagen. En dat is precies wat er gebeurde!

Sono en Ashish openden de bowling voor VCC4 en het duurde niet lang voordat onze bowlers toesloegen. In de 4e over verloor Wanderers hun 1e wicket toen hun batsman de veldspeler op mid-off probeerde uit te spelen, maar Ali pakte een geweldige vangbal. Tijdens de tweede bowlingbeurt van Karthik en Ali sloeg Karthik opnieuw toe toen de batsmen van de Wanderers de druk voelden om te scoren en uiteindelijk een eenvoudige vangbal aan Sono gaven. Karthik maakte de over af met een wicket maiden! Niet lang daarna toonde Rehaan zijn brille met een voltreffer, waardoor een andere batsman terug naar de dug-out werd gestuurd en Wanderers na 14 overs op 54/3 stond.

Kort daarna claimde Ali zijn enige wicket van de wedstrijd met een vangbal van Karthik, die de over ook afmaakte met een wicket maiden! In de 3e bowlingbeurt werden Nagendra en Rehaan in de aanval gebracht. Beiden namen wickets in back-to-back overs, waardoor Wanderers worstelde op 79/6 na 20 overs. Madhu en Vishal werden toen geïntroduceerd en ze bowlden perfect, waardoor de tegenstanders niet vrijuit konden scoren. Kort daarna vielen er nog meer wickets, waardoor Wanderers op 98/8 bleef staan. Het jongere talent van VCC, Farhaan, werd geïntroduceerd en bowlde prachtig, waardoor het moeilijk werd voor de batsmen om hem aan te spelen. Ali maakte een verbazingwekkende duikvangst om het voorlaatste wicket te pakken, waardoor Wanderers op 107/9 achterbleef. Rehaan werd opnieuw in de aanval gebracht en zorgde voor het laatste wicket door Wanderers voor 116 uit te bowlen.

Farhaan en Madhu moesten op 116 jagen. Na een langzame start van de innings viel Madhu helaas vroeg na een in-swinging delivery die de middelstump raakte. Ali kwam erin en, rekening houdend met de swingende bal, vestigde hij zich voordat hij achter de bowlers aanging. Ondertussen speelde Farhaan zelfverzekerd en scoorde hij boundaries door gaten met prachtige shots. Zowel Ali als Farhaan scoorden niet alleen boundaries, maar renden ook effectief tussen de wickets. Farhaan ging helaas uit toen hij een veldspeler probeerde uit te schakelen. Sundeep kwam aan bat met 30 runs te halen en hij en Ali batten prachtig en sloegen enorme zessen. Sundeep wist ook een enorme zes te slaan. Ali maakte het spel in de 19e over af met een prachtige vier. Zowel Ali als Sundeep bleven not out, waardoor de slagbeurt van VCC eindigde op 118/2.

De Man of the Match award gaat naar Ali voor zijn uitmuntende bijdragen met de bal en het bat, samen met zijn uitstekende fielding en die prachtige duikvang!

Nationaal kampioen T20 2024