Home » Verslagen » VCC5 boekt een belangrijke en cruciale overwinning tegen Eindhoven Cricket Club!
Laatste nieuws Laatste nieuws Verslagen

VCC5 boekt een belangrijke en cruciale overwinning tegen Eindhoven Cricket Club!

VCC5 XI: Dinesh (c), Nissar, Jinko, Farhaan, Vishal, Nitesh, Sundeep, Fahad, Ayub, Samrit en David.

De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit in Eindhoven, waardoor we de wedstrijd vervroegen naar 11:00 uur. We verloren de toss en werden gevraagd om eerst te batten. We waren erop gebrand om een doel op het bord te zetten, want de thuisploeg gaf er de voorkeur aan om hun tegenstanders uit te bowlen en het totaal op hun terrein te jagen. De dingen gingen echter niet zoals gepland.

Jinko en David begonnen de innings langzaam en voorzichtig, met als doel om vroege wickets te vermijden. Ze slaagden erin om hier en daar wat grensverleggend te scoren om het scorebord aan de gang te houden tijdens de powerplay. De Eindhovense bowlers beperkten aanvankelijk onze batsmen om vrijuit te scoren. Helaas werd David (7) gevangen op een mooie edge. Nissar kwam erin en begon meteen de Eindhovense bowlers te domineren door constant boundaries te slaan.

Jinko ondersteunde zijn broer aan de andere kant door de slag te draaien, waardoor Nissar zijn vaardigheden kon laten zien. Hun partnership was echter van korte duur toen Jinko na 17 runs viel door een spinner. Ayub sloot zich aan bij Nissar, de uitstekende vorm van zijn teamgenoot herkennend, en beiden rouleerden de slag goed en scoorden waar mogelijk boundaries. Terwijl Nissar aan slag was, ontketende hij een spervuur van enorme zessen, waardoor de hoop van Eindhoven om hem uit te schakelen vervloog. Helaas viel Ayub toen hij een veldspeler probeerde uit te spelen en werd gevangen. Nitesh kwam binnen en was getuige van Nissars ongelooflijke power hitting. Hij was zelf maar een paar centimeter verwijderd van het bereiken van zijn maiden century voor vcc5 toen hij uit ging voor 95 runs, waaronder 10 zessen!

Sundeep arriveerde bij de crease terwijl Nitesh zich al had geïnstalleerd, omdat hij het potentieel van deze twee kende. Ze mikten lange tijd op bat. Nitesh wilde het momentum van Nissar voortzetten, maar hij werd na een kort verblijf uitgeschakeld. Fahad, die zijn debuut maakte, ondersteunde Sundeep terwijl hij zich inleefde. Al snel begon Sundeep met het slaan van boundaries, waardoor de vaart erin bleef, terwijl Fahad de strike bleef rouleren en ook een paar boundaries sloeg om de run rate hoog te houden. Fahad (34) werd uiteindelijk gevangen na een top-edging. Farhaan kwam binnen met nog drie overs te gaan. Kort daarna werd Sundeep run out en kwam er een einde aan zijn innings nadat hij zijn maiden 50 voor VCC had gescoord. Na nog een snel wicket liep de aanvoerder de laatste bal van de innings in met VCC op 300/9. Hij had maar één ding in zijn hoofd: het beste maken van de overgebleven bal en een prachtige boundary slaan via extra cover. Onze slagbeurt eindigde op 304/9.

ECC moest 7,6 runs per over pakken. Het was aan onze bowlers om te voorkomen dat hun batsmen de wedstrijd naar hun hand zouden zetten. Jinko en Fahad zorgden voor een goede start, waarbij Jinko het eerste wicket nam door de bal achter de wickets te vangen. Zowel Jinko als Fahad bowlden goed tijdens de powerplay en beperkten ECC tot 42/1 (gezien ECC’s target van 305). Vishal en Nissar bowlden de tweede spell. Ze begonnen een beetje roestig maar vonden al snel hun ritme, met Vishal die een wicket nam en een vangbal van Samrit. De druk nam toe op ECC door het gedisciplineerde bowlen van Vishal en Nissar, waardoor hun set batsmen gedwongen werd agressieve shots te spelen. Het tempo van Nissar leidde echter tot nog een vangbal van Samrit. Kort daarna kwam de belangrijkste slagman van ECC naar de crease, met als doel de run rate te versnellen en hun langzame start nieuw leven in te blazen. Ondanks een paar losse leveringen van onze bowlers, waren ze gemotiveerd om de belangrijkste batsman uit te schakelen. Vishal’s laatste bal van de over zorgde ervoor dat de batsman gevangen werd door Fahad toen hij een luchtschot boven de covers probeerde, wat de meest cruciale vangst van de wedstrijd bleek te zijn. Vishal eindigde zijn spell met 8-0-50-2, en Nissar met 8-0-52-1. Beiden leverden een waardevolle bijdrage. Farhaan voegde zich bij de aanvoerder om hun bowling spell te beginnen.

Na een wankele eerste over vond Farhaan zijn ritme en begon hij met onspeelbare deliveries te bowlen, waardoor de batsmen het bowlen van onze skipper aanvielen. Het werkte echter niet in hun voordeel. Farhaan schakelde een batsman uit die zich leek te settelen, door de stumps te raken met een prachtige seam delivery. Nissar pakte een goede vangbal van de bowling van de skipper en bij de volgende bal probeerde de batsman een snelle run, maar hij werd uitgeschakeld na een directe hit van Farhaan. Een andere batsman probeerde een boundary te slaan van Farhaan’s bowlen, maar Ayub nam een uitzonderlijke vang. Uiteindelijk kregen Fahad en Jinko de bal weer en het duurde niet lang voordat Jinko het laatste wicket van de wedstrijd nam, wat resulteerde in een 80-run overwinning voor VCC! ECC was all out voor 224.

Het was een briljante teamprestatie, met uitzonderlijk fielden en vangen van Samrit en Ayub. Farhaan’s raketworp was indrukwekkend en David’s wicketkeeping was super. Nissar en Sundeep lieten een uitstekende battingprestatie zien, waarbij Nissar 10 zessen sloeg en Sundeep zijn maiden 50 voor VCC behaalde. Vishal, Jinko en Farhaan bowlden briljant. Speciale erkenning gaat naar onze aanvoerder, Dinesh, voor zijn strategische veldplaatsingen en een uitstekende afwerking van de slagbeurt van VCC. Nissar werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.