Home » Junioren » VCC/ACC wint Flamingo Juniores toernooi 2012
Junioren Flamingo's

VCC/ACC wint Flamingo Juniores toernooi 2012

Kampioen FJT 2012 VCC/ACC-combinatie

In een superspannende finale wist de combinatie van VCC/ACC van titelverdediger Quick te winnen.

De echte foto’s van de finaledag volgen nog!

In de finale van het Flamingo Juniores toernooi namen Quick en VCC/ACC-combinatie het tegen elkaar op. VCC/ACC scoorde op een lastig wicket 158 runs in 40 overs. Saqib Zulfiqar kwam één run te kort voor z’n half century. Quick bowlde goed en fieldde als team zeer sterk.

VCC/ACC begon met een sterk opening spel, maar Quick antwoorde met een rustige en solide opening. Er vielen een paar wickets, maar in het middenstuk bouwde Quick aan een partnership. Toen dit echter gebroken was voerde VCC/ACC de druk steeds verder op, met regelmatige wickets tot gevolg. De runrate ging desondanks niet al te veel omhoog, waardoor het nog lang spannend bleef. Maar na 33 overs was Quick uiteindelijk toch all out met 104 runs op het bord. Een welverdiende overwinning van de VCC/ACC combinatie.


  De Flamingo’s organiseren sinds 1925 jaarlijks het Flamingo Juniores Toernooi (of kortweg FJT), dit is het meest prestigieuze toernooi voor Nederlandse jeugdcricketers en veel talenten ontpoppen zich hier als cricketers van de toekomst. In 1936 werd het Flamingo Juniores Toernooi voor het eerst door alleen clubelftallen gespeeld, waar voorheen nog vaak van regio-elftallen sprake was; een feit waar erelid Kappelle en initiator van het Juniores Toernooi met recht trots op was. Het Flamingo Juniores Toernooi werd in 1925 voor het eerst georganiseerd met Haarlem als winnaar. VCC won het toernooi in 1998 en 2001 en nu dus voor de 3e keer in combinatie met ACC.