Home » Laatste nieuws » VCC’er Logan van Beek tekent profcontract bij Derbyshire
Laatste nieuws

VCC’er Logan van Beek tekent profcontract bij Derbyshire

Voorburg CC-allrounder en international Logan van Beek heeft een aanbod geaccepteerd van de Engelse county Derbyshire om daar gedurende ruim een maand deel te nemen aan de Vitality Blast, een korte spelvorm in het cricket (Twenty20).

Van Beek is bij Derbys geen onbekende; hij speelde er in 2019. Hij vindt het vervelend om VCC tijdelijk te moeten verlaten, maar is erg blij dat hij op dit hoge niveau actief kan zijn: “Supergaaf dat ik weer de kans krijg om in de kleuren van Derbyshire te spelen. In 2019 hadden we een geweldig seizoen. Mijn ambitie is om straks weer op Finals Day te staan; een van de beste cricketervaringen uit mijn leven.”

VCC-voorzitter Kobus Nel: “De tijdelijke afwezigheid van Logan is een enorme aderlating voor Voorburg CC, maar een geweldige kans voor hem die wij van harte ondersteunen.”

Van Beek is al de vierde VCC’er in vier jaar die wordt benaderd voor een profcontract. Fastbowler Brandon Glover tekende in 2019 bij Northamptonshire. Bas de Leede speelde een jaar in Londen bij de MCC Young Cricketers totdat corona en de Brexit roet in het eten gooiden. Legspinner Philippe Boissevain zou Bas in 2020 vergezellen, maar dat ging om de al genoemde redenen niet door.

In de Nieuw-Zeelandse Twenty20-competitie was Logan van Beek de op twee na succesvolste bowler met dertien wickets. Zijn beste bowlingcijfers bewaarde hij voor de (door zijn team gewonnen) finale, 3 voor 28 tegen de Canterbury Kings. Hij bat in Nieuw-Zeeland op 8 met een gemiddelde van 61 runs.

 

Logan nog in VCC-clubkleuren (foto: Catch of the Day BV)