Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC’er Malcolm Waller geselecteerd voor nationale elftal Zimbabwe
Verslagen VCC 1 Verslagen

VCC’er Malcolm Waller geselecteerd voor nationale elftal Zimbabwe

Malcolm WallerCrickethoofdklasser VCC zal het begin juli zonder speler/coach Malcolm Waller moeten stellen. De Zimbabwaan is geselecteerd voor het nationale elftal dat in hoofdstad Harare enkele wedstrijden zal spelen tegen de A-teams van topcricketlanden Australië en Zuid-Afrika.

Waller, die tot op heden veertien maal voor zijn land uitkwam, verkeert al het gehele seizoen in topvorm. In de Nederlandse hoofdklasse voert hij de battingranglijst aan met het onwaarschijnlijke slaggemiddelde van meer dan 80 runs per innings (ter vergelijking: 40 gemiddeld is al erg hoog). Na de wedstrijden komt Waller zeer waarschijnlijk terug naar Nederland om hier het seizoen af te maken.

Afgelopen zondag deed Waller nog gewoon mee in de competitiewedstrijd tegen HCC 2. Hierin kon hij echter niet het verschil maken, want de wedstrijd ging op onbegrijpelijke wijze verloren. HCC 2 kwam tot de redelijke score van 196 runs. Viv Kingma, Mulder en Waller namen ieder twee wickets.

VCC stelde hier slechts 92 runs tegenover. Na een nog enigszins acceptabele tussenstand van 60 runs voor het verlies van vier wickets, was er niemand van de batsmen die opener opener Matt Opie kon steunen in de runchase. Opie bleef uiteindelijk met 50 not out.

VCC staat nog wel op de tweede plaats, die uitzicht biedt op promotie naar de Topklasse. Promotie is zeker een doelstelling, maar niet noodzakelijkerwijs dit jaar. VCC is met een jong en talentvol team nog volop aan het bouwen.

Scorecard, rangen en standen