Home » Laatste nieuws » VCC’s internationals speelden voor 6.000 toeschouwers tegen Engeland
Laatste nieuws

VCC’s internationals speelden voor 6.000 toeschouwers tegen Engeland

22-06 Bas 50 tegen Engeland

Maar liefst zes VCC’ers waren er opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels van het Nederlandse cricketelftal tegen regerend wereldkampioen Engeland. Hoewel de wedstrijden kansloos werden verloren, kijken de spelers toch terug op drie onvergetelijke evenementen.

Het veld van VRA in Amstelveen was omgetoverd in een stadion met een capaciteit van ruim 6.000 mensen. En die zaten er. Twee derde van de toeschouwers waren Engelsen en die zorgden voor een geweldige sfeer.

DJ Nehaan Gigani voelde goed aan met welke muziek hij de Engelsen op de banken zou krijgen. De ‘Barmy Army’ is beroemd in alle cricketlanden. Eerste drinken zij wat biertjes en dan worden alle registers opengetrokken. Krakers als Sweet Caroline, Hey Jude en het ABBA-repertoire worden door de Engelsen uit volle borst meegezongen. Het zal wennen zijn geweest voor de Nederlandse spelers, die in de Topklassecompetitie meestal voor zo’n honderd mensen spelen.

Bij de eerste wedstrijd zorgde Engeland voor een sensationeel wereldrecord: 498 runs. Vooral een van de beste batsmen van de wereld, Jos Buttler, liet de Nederlandse fielders alle hoeken van het veld zien en maakte maar liefst 162 runs. Ook de drie VCC-bowlers kwamen met dramatische cijfers van het veld. Philippe Boissevain en Bas de Leede verzachtten de pijn met ieder een vang; Logan van Beek met een wicket. In de Nederlandse innings (slagbeurt) maakte Bas de Leede 28 runs.

In de tweede wedstrijd kwam De Leede tot 34 runs, maar ook deze wedstrijd werd ruim verloren. Boissevain was vervangen door Viv Kingma, maar hij nam geen wickets, evenals Logan van Beek en Bas de Leede.

In de derde wedstrijd waren er ook al geen wickets voor de Voorburgse bowlers. Battend liet Bas de Leede wel een mijlpaal optekenen, namelijk zijn eerste 50 in een eendaagse internationale wedstrijd (One Day International).

In de Super League (WK-kwalificatie) staat Nederland dertiende en laatste, na alle twaalf proflanden. In 2023 kan via een WK-kwalificatietoernooi alsnog plaatsing worden afgedwongen voor het WK dat eind 2023 in India zal worden gehouden.

Blamage tegen Kampong

In de Nederlandse T20-competitie blameerde VCC zichzelf door in Utrecht te verliezen van het net gepromoveerde Kampong. VCC maakte 96 runs (Boissevain 20, Alexander Roy vier wickets voor 17 runs). Kampong passeerde die lage score na achttien overs. Shariz Ahmad nam drie wickets voor 16 runs.

Ook vrouwen actief

Vijf VCC-speelsters zijn opgenomen in de Oranjeselectie die deze week vijf Twenty20-wedstrijden speelt tegen Namibië. De laatste twee, op 30 juni (16.00 uur) en 1 juli (11.00 uur), zijn op Westvliet. Later in het seizoen (eind augustus) komt Ierland op bezoek voor drie eendaagse wedstrijden.

Tags