Home » Flamingo's » Veel rood-blauwe podiumplaatsen op Flamingo finaledag

Veel rood-blauwe podiumplaatsen op Flamingo finaledag

Met vier teams in de finale zat dat er ook wel een beetje in. Maar goed, er moet eerst nog wel om gestreden worden en bovendien mistten alle vier teams door vakanties, hockeytrainingen en wat dies meer zij een aantal vaste krachten.

De U11’s trapten de dag om 10.00 uur af met een halve finale tegen ACC, een geduchte tegenstander. Onder de bezielende leiding van Peter en Marc wisten de U11’s echter de halve finale nipt te winnen (78-80), en stond in de finale HBS te wachten die hun halve finale wonnen van VRA. In de finale kwamen de onzen iets te kort. De jongens van HBS waren iets verder en wisten verdiend beslag te leggen op de eerste plaats (86-70). Ger, Aryan, Aryan, Stefan, Arav, Shahmir en Altharva mogen echter alleszins trots zijn op hun progressie en de zilveren medaille!

De U13 speelde met een ander verwachtingspatroon. Met een 2e plaats (indoor) vorig jaar en de nationale outdoortitels U11 en U13 op zak waren ze vooraf de gedoodverfde favoriet. Gelukkig bleken Cedric, Farhaan, Alejo, Carlijn, Shirsak, Steven en Miraj die druk aan te kunnen. In de halve finale werd HBS aan de kant gezet. Van het bat was het 63-50 en door de uitjes (vijf wickets voor VCC en maar een voor HBS) werd het uiteindelijk zelfs 78-53.
In de finale ontmoette het team HCC, dat in de andere halve finale Qui Vive had verslagen. Was het na twee overs nog ongeveer gelijk (0-18 vs 0-17 in het voordeel van HCC), na vier overs kantelde de wedstrijd (0-40 versus 2-28 in het voordeel van VCC). Uiteindelijk 70-56 van het bat en na het optellen van de drie bonuspunten voor elk wicket 79-62. Een mooie allround teamprestatie. Goed gebat (Cedric, Shirsak, Carlijn en Miraj) sterk gefield (Alejo) en goed gebowled (Farhaan en Steven).

Tenslotte de U15. Met beide U15-teams in de halve finales zat er zelfs een compleet rood-blauwe finale in en tot vreugde van alles en iedereen van VCC lukte het beide teams om de halve finale te winnen (tegen Bloemendaal en het sterk geachte Kampong). Beide VCC teams hadden in de poulefase ook al een aantal wedstrijden op het scherpst van de snede tegen elkaar bevochten. Er werd dan ook met spanning naar de finale uitgekeken, maar het ene VCC team (VCC 1) bleek vandaag duidelijk sterker dan het andere (VCC 2). VCC one won, zogezegd. Hasnain, Ahan, Tobias, Hidde, Tanveer, Haris, Elliot, Sachall, Ben, Nirav en invallers Shirsak en Vashu: well done, gefeliciteerd met de eerste of tweede plaats!

Tot slot natuurlijk een woord van dank aan de ouders en coaches die een aantal zondagen meegingen om te coachen, scoren, rijden en aanmoedigen. Veel dank voor jullie inzet!

Een mooie dag, zeker als je het alleen vanuit prijzen oogpunt bekijkt. Maar zoals ook Tom Heggelman van de KNCB benadrukte: uiteindelijk was het cricket de grote winnaar, met heel veel blije gezichten. Mooie sportieve wedstrijden met respect voor de tegenstander en umpires en bij vlagen goed cricket: om heel vrolijk van te worden.