Home » Algemeen » Verlate start cricketcompetitie; winst Voorburg CC 1
Verslagen VCC 1 Algemeen Verslagen

Verlate start cricketcompetitie; winst Voorburg CC 1

VOC 152 – VCC 155 voor 6

Na lang wachten door de coronapandemie konden op 5 juli 2020 dan toch de eerste Topklassecricketwestrijden worden gespeeld. Dit jaar is er geen promotie en degradatie, maar iedere Topklasseclub weet dat de eer op het spel staat. Daarnaast speelt het Nederlands elftal in november en belangrijk internationaal toernooi, dus iedereen zal de competitie uiterst serieus nemen.

Alle overseas bleven thuis en dat geeft Voorburg CC de mogelijkheid ook een aantal eigen jeugdspelers (Dutt, Van der Giessen, De Lange, Nota) op te stellen. Het team zette met Viv Kingma en de van HCC overgekomen Ali Ahmad de druk op de eerste tegenstander, VOC. Dat resulteerde in een traag scoringtempo van de Rotterdammers. Later voerde VOC het tempo wat op, maar omdat VCC geregeld een wicket pakte, kwam er nooit een groot partnership tot stand. Opener Durrani werd topscorer met 56 runs. Kingma, Ahmad en Bas de Leede hadden de beste cijfers met respectievelijk drie, twee en drie wickets. Remco van der Giessen ving beide openers uit en dat deed hij dit maal niet als keeper. Bas de Leede bowlde Oranje-captain Pieter Seelaar op diens derde bal. VOC 152.

Nieuweling Righardt Pieterse (22 runs) en Tom de Grooth zorgden voor een uitstekende start voor VCC: 63 runs voor het eerste wicket totdat Pieterse een bal mistimede en werd gevangen. De 17-jarige Aryan Dutt, teruggekeerd van Kampong, maakte een nette 16. Bas de Leede en Floris de Lange gingen op de matige, onregelmatige graspitch nog LBW voordat Philippe Boissevain het afmaakte. Aan de andere kant speelde openingsbatsman Tom de Grooth (87 not out) een uitstekende, geduldige innings.

 

 

Foto (Catch of the Day BV): Tom de Grooth stijlvol op weg naar een match winning 87 not out