Home » Verslagen » Verslagen VCC 3 » Verpletterende overwinning voor VCC3
Verslagen VCC 3 Nieuws Verslagen

Verpletterende overwinning voor VCC3

VCC 3 vs Concordia 2
Datum: 2 juli 2023
Locatie: Concordia
Team: Rohit(c/wk), Amrit, Jacobus, Haris, Tanveer (wk), Ahsen, Sarath, Mohsen, Rajan, Jenagan, Naman.

Het zomerweer nam een wending en we hadden een winderige zondagochtend toen VCC 3 het opnam tegen Concordia 2.
VCC won de toss en koos ervoor om als eerste te fielden. Het was een gelukkige toss om te winnen, want we waren van plan om de tegenstander in te rekenen voor een zo laag mogelijke score en de achtervolging in te zetten om onze run rate op te krikken.

Concordia ging goed van start door een aantal boundaries te slaan in de eerste 5 overs. Dit bracht de kalme houding van Sarath aan het wankelen, die de opener het beste van zichzelf wilde geven en dat deed hij!
In de zevende over kwam de welverdiende doorbraak, Sarath bowlde de bal vol op de midstump.
Ahsen creëerde aan de andere kant een aantal kansen die niet werden benut, wat helaas niet tot uiting komt in de statistieken. Hij bowlde een prachtige langzame bal om de andere opener uit te laten bowlen.
De nummer 3 van Concordia kwam binnen en begon meteen agressiever te batten. We lieten een paar vangballen vallen bij cover en midwicket. Hierdoor leek Concordia verder te bouwen aan een partnerschap. Na een paar rustige overs leek Concordia uit te blinken.

Amrit bowlde goed en dat betaalde zich uit met een wicket, hij bowlde de bal buiten de afslag en de slagman sloeg hem recht naar long off voor een gemakkelijke vang. De druk bleef op Concordia en dat betaalde zich opnieuw uit met wickets door Rajan’s strakke bowlen. Hij beloonde zichzelf met twee wickets in de over, de eerste werd naar point geslagen waar Haris de bal onhandig maar succesvol ving. Het tweede wicket was clean bowled, wat een schoonheid! Concordia had moeite om runs te scoren door nauwkeurig bowlen en geweldig fielden van VCC 3.

Spinners kwamen in actie, Haris had moeite om een lengte te vinden in zijn eerste twee overs, dus hij gaf een paar 4s op, au. Aan de andere kant bowlde Jenagan heel zuinig door zijn tempo goed te variëren. In zijn derde over had hij ook een wicket te vangen als resultaat, de eerste paar ballen kwamen langzaam, hij verraste de batsman door een snellere te bowlen. Haris begon meer in zijn ritme te komen, wat resulteerde in een paar run outs. Dankzij scherp fielden van Naman en Amrit konden deze worden uitgebuit.

Het laatste wicket viel uiteindelijk in de 35e over. Concordia werd uitgebowld naar 146 door VCC 3. Ahsen, Sarath en Amrit pakten elk een wicket. Rajan met 2/19 (5 overs) en Jenagan 2/14 (6 overs) waren het meest succesvol met elk 2 wickets.

Na de lunchpauze openden Tanveer en Mohsen de innings. We mikten op een chase binnen 20 overs, maar de jonge jongens waren in het midden van het veld bezig met kattenkwaad, ze herijkten zich om binnen 15 overs te chasen.
Vanaf het paviljoen zagen we een spel-met-spel gespeeld worden tussen onze openers over het slaan van de meeste zessen, langste zes, snelste vijftig.
Veel schoten werden door beiden recht de grond in geslagen. Tanveer sloeg elke bal verder terug het bos in dan zijn eerste. Mohsen schoot prachtig over cover, een paar flicks ver richting midwicket, zijn timing was on point vandaag.
Na zes overs stonden we al op 62 en het ging maar door en beiden bereikten hun halve century. Tanveer 60 runs (4×4 en 5×6) ging helaas uit na een geweldige inning. Jacobus kwam binnen als nr. 3 en besloot het zakelijk af te maken door de slag aan Mohsen te geven. Mohsen 88 not out (3×4 en 11×6) maakte het af door drie grote zessen te slaan.

VCC 3 bereikte het doel in 13.3 overs. VCC 3 kan weer trots zijn met een grote overwinning. Als team genoten we van elkaar in beide innings. Vooral het explosieve slagwerk van onze openers.