Home » Nieuws » Verrassend verlies concurrent brengt VCC 1 de titel in de Hoofdklasse
Verslagen VCC 1 Nieuws Senioren

Verrassend verlies concurrent brengt VCC 1 de titel in de Hoofdklasse

Hoewel er door het gemis van zeven basisspelers (o.a. door verplichtingen met nationale elftallen) met enige zorg naar de wedstrijd tegen Bloemendaal werd uitgekeken, bleek de wedstrijd zondag op sportpark Westvliet voor VCC een niet al te moeilijke opgave. Het totaal van Bloemendaal (114) werd voor het verlies van slechts vier wickets eenvoudig overtroffen. De grote verrassing kwam later op de dag toen bleek dat directe concurrent Hermes DVS had verloren in Deventer tegen Salland CC, waardoor de Voorburgers kampioen zijn en na negen jaar hun rentree gaan maken op het hoogste cricketniveau van Nederland.

Captain Tom de Grooth zat dit weekeinde vanwege zijn werkzaamheden als coach van de nationale U19 jeugd in Engeland, net als Nehaan Gigani en Philippe Boissevain. Daarnaast waren de Zuidafrikanen Brandon Glover (studie) en Matt Smit (geblesseerd) terug naar huis en ontbraken ook vaste krachten Dinusha Ranasinghe (geblesseerd) en Yasir Hamid (gelukkige prive-omstandigheden). Desalniettemin betrad vice-captain Bas de Leede met vertrouwen het veld met in zijn achterhoofd dat er voldoende breedte in de selectie zit: jongeling Aryan Dutt, Nick Bett (studerend in Engeland maar uit de VCC jeugd), Floris van Hoogdalem en good old Tim de Leede vulden vandaag het eerste elftal aan.

Naar goed voorbeeld won ook De Leede jr. de toss en besloot eerst te gaan fielden. De batting innings van Bloemendaal kwam eigenlijk nooit echt los. De wickets vielen met de regelmaat van de klok en de runrate kwam nooit boven de drie per over. Via 26 voor 1 na 10 worstelden de Bloemendalers zich naar 64 voor 5 na 25 om uiteindelijk te eindigen op 114 all out (na 39 overs). Bas de Leede 4 voor 21 in 9 en Clayton Floyd 3 voor 24 in 9 waren van het bowlers het meest succesvol.

Dat leek een eenvoudig te achterhalen totaal, waar de openers van VCC Hingorani en Floyd met vertrouwen aan begonnen te werken. Pas bij een tussenstand van 81 (na 17 overs) waren beiden van het toneel verdwenen (Hingorani 26 en Floyd 46). Hoewel daarna international Bas de Leede dit keer slechts een kleine bijdrage had (8), tikten routiniers Nottle (20*) en Tim de Leede (13*) het potje op ervaring uit. De Leede sr. gaf nog eens blijk van zijn klasse door de laatste bal voor 6 het veld uit te slaan.

Another day at the office, leek het. Gedaan wat er moest worden gedaan, volgende week tegen Hermes kon het kampioenschap worden binnengehaald. Maar toen kwamen de tussenstanden uit Deventer door waar Hermes 177 runs had gemaakt. Salland CC zette echter een succesvolle jacht in op dit totaal en wist dit uiteindelijk een paar ballen voor het einde met nog twee wickets in handen te overtreffen. Daarmee viel de titel en promotie wat onverwacht in de schoot van de Voorburgers, die volgend jaar zich mogen gaan bewijzen in de Topklasse.

Een prachtige prestatie van captain Tom de Grooth en zijn team dat in de basis bestaat uit een mooie mix van eigen talent (De Leede, Gigani, Boissevain, De Lange, Van der Giessen, Hingorani, Hamid), routine (De Grooth, Nottle, Mulder, Ranasinghe) en de waardevolle inbreng van de Zuidafrikaans-Nederlandse overseas (Smit, Floyd, Glover). De T20 wedstrijden dit seizoen hebben al duidelijk gemaakt dat VCC zich zeker kan meten met een aantal ploegen in de Topklasse als het erin slaagt dit team bij elkaar te houden.

Scorecard

De zes waarmee Tim de Leede de wedstrijd beslist

Over de schrijver

Richard de Lange

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Fantastisch.Vanwege mijn knieoperatie en daardoor moeilijk mobiel heb ik vcc nog niet zien spelen dit seizoen.Maar ik ben konstant op de hoogte gehouden door Michiel.Wat ben ik blij en krijgen we weer fantastisch cricket volgend jaar in de Topklasse.Mannen geweldig gedaan en ik ben jullie zeer dankbaar.Hugo de Heer