Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » Viv Kingma sloopt VRA (updated)

Viv Kingma sloopt VRA (updated)

In de periode 1998-2011 werd VRA maar liefst elf keer landskampioen cricket. Een titel is inmiddels echter al acht jaar uitgebleven (in 2020 was er geen landskampioen). Voorburg CC werd in de geschiedenis slechts één maal landskampioen, maar heeft een reële kans om dit jaar die prestatie van 2002 te evenaren. Afgelopen zondag rolde een ontketende Viv Kingma de helft van de Amsterdamse ploeg op met fantastisch bowlen: vijf voor 26.

Voorburg CC had een droomstart toen Logan van Beek collega-international Ben Cooper in de slips (Tom de Grooth) gevangen kreeg. Na drie snelle wickets van Viv Kingma keek VRA tegen een tussenstand aan van 12 voor 4. Dat werd zelfs 16/5 toen Van Beek Eric Swarczynski bowlde en 25/6 toen Kingma de jonge Udit Nashier verschalkte. De eerstvolgende bal was een supersnelle yorker op Mitch Lees die direct zijn biezen kon pakken: 25/7!

De voormalig aanvoerder van Oranje Peter Borren (44 runs) speelde wel een goede innings en voegde samen met Quirijn Gunning (14) 44 runs toe voor het achtste wicket. Toen Philippe Boissevain en Ali Ahmad hen opruimden, was VRA voor 80 all out.

Met zo’n laag totaal op het scorebord mocht VRA geen enkele extra weggeven. De openingsbowlers bowlden echter alleen al in de eerste zeven overs negen wides. Openers De Grooth en Hingorani liepen spelenderwijs naar de target. De Grooth (40) zag een uppercut nog in de handen van de third man belanden, maar Hingorani (23 not out) en Bas de Leede zorgden voor de broodnodige punten waardoor VCC oprukte naar een gedeelde tweede plaats.

HCC ‘uit’ verregend

Op zaterdag had Voorburg CC pech. Regen maakte verder spelen volgens de umpires onmogelijk, terwijl VCC in een uitstekende positie verkeerde voor de winst. HCC maakte op het kleine veld slechts 175 runs.

Bij de Topklasse mannen is de stand als volgt (gecorrigeerd): 1. VOC 4-12; 2. Punjab, Excelsior, Voorburg CC 4-9; 5. HCC 4-7; 6. HBS 3-5; 7. VRA, ACC 4-5; 9. Dosti 3-2; 10. Sparta 4-1.

 

Viv Kingma cleant Tonny Staal (HCC). Een dag later blonk Viv uit met 5-26 (foto: Mark Steffelaar). 

Over de schrijver

Patrick de Leede