Home » Dutch Lions » Viv player-of-the-match in tweede duel met Namibië met zes wickets en een hattrick
Laatste nieuws Dutch Lions

Viv player-of-the-match in tweede duel met Namibië met zes wickets en een hattrick

De ontlading was groot afgelopen woensdag. Nederland won de World Cricket League en trad daarmee toe tot de nieuwe 13ODI League per 2020. Vandaag stond de tweede wedstrijd tegen Namibië op het programma, eentje die uiteindelijk dus niet bepalend zou zijn.  Maar de WCL-kampioenen bleken erop gebrand te laten zien dat ze de terechte winnaar waren geworden. Met een memorabele prestatie van VCC-er Viv Kingma.

Captain Peter Borren won de toss en verkoos wederom als eerste te gaan fielden. Opener Stephan Baard zal nog wel eens gillend wakker worden de komende dagen met een jonge Voorburger op zijn netvlies, want wederom sloeg Viv al vroeg toe, nu in zijn 4e over en kon de Namibiër met 13 runs weer naar de kant. In zijn tweede over was de andere opener Birkenstock (4) al ingerekend door Viv.  En nog was de koek van het eerste spell niet op want in de vierde over van Viv ving keeper Scott Edwards een edge van Williams (4). Drie wickets, en na 10 overs 41/3.

Het herstel kwam enigszins door Gerhard Erasmus, die maar niet uit wilde en na 33 overs was het 165/6. En toen kwamen de eerste drie ballen van de memorabele 34e over:

Een hattrick! En zes wickets. De tweede speler pas die zes wickets neemt in een innings voor Nederland in de World Cricket League (na Mudasser Bukhari), terwijl de laatste keer dat een Nederlander een hattrick nam al weer ruim 11 jaar geleden was (2006, Muhammad Kashif tegen Canada in Sinoville).

Daarna was het snel over met Namibië (181 all out). Dat bleek een niet al te groot probleem voor Nederland, mede door een ongeslagen bijdrage van de teruggekeerde Ryan ten Doeschate (65 no). In de 42e over werd voor het verlies van 5 wickets het totaal van Namibië gepasseerd.

Zo sloot het Nederlands Elftal de week fantastisch af en kleurde het oranje ook een beetje blauw-rood.

Match highlights Nederland – Namibië, Dubai 8 december 2017

Interview Viv na afloop