Home » VOC U9- Voorburg U9 12 mei 2-0

VOC U9- Voorburg U9 12 mei 2-0

In alle vroegte reed ik met 3 mannetjes op de achterbank richting Rotterdam, voor de eerste cricketwedstrijd van het nieuwe seizoen 2018. De 3 mannetjes zaten heerlijk te praten achterin de auto over onderwerpen als school, voetbal, moederdag en jawel ook het cricket was toch nog onderwerp van gesprek. Door alleen al de manier waarop met elkaar gesproken werd, kon mijn zondag al niet meer stuk.

Het team bestond vandaag uit Quinten, Thijs, Daan, Casper, invaller Tico en Gero. Van dat team hadden alleen Quinten en Geâhr enige wedstrijdervaring en was het team eigenlijk meer een U7. Onze tegenstanders VOC waren duidelijk wat ouder, groter en ervarener. Geronimo won de toss en VoorburgCC begon met batten. Het openingspaar Quinten en Ger probeerde zo goed mogelijk aan onze andere jongens te laten zien hoe zo’n wedstrijd nu eigenlijk echt werkt. Aardig wat runs, maar ook een paar keer uitgegaan, kwamen deze jongens moe gestreden naar de kant. Daarna mochtten Thijs en Casper het proberen en onze Casper sloeg gelijk een paar 4tjes. Ook Thijs liet zien dat hij goed bezig is na de wintertraining. Gastspeler Tico zag er nog een beetje onwennig uit, maar samen met onze jongste telg Daan “Schwarzenegger” bleek maar weer hoe mooi het kan zijn om je eerste echte cricketwedstrijd te spelen.

Bij het fielden en bowlen van “onze Voorburgse jongens” bleek dat er nog aardig wat ruimte voor verbetering is, maar ze deden ongelooflijk hun best. De grootste tegenstander hier was niet VOC, maar de concentratie , wat natuurlijk helemaal niet gek is op deze leeftijd.

De wedstrijd werd helaas uiteindelijk ruim verloren, maar de derde innings was voor ons. De jongens lieten zien hoe snel en veel de snacks en limo genuttigd kan worden, zonder daarna maar één boertjuh te laten.

Dank Arnie voor het scoren.

-MN

Over de schrijver

Richard de Lange