Home » Junioren » Voorbeschouwing NK finale U15: VCC – VOC

Voorbeschouwing NK finale U15: VCC – VOC

As zondag om 11.00 uur vindt op sportpark Westvliet de finale plaats om het landskampioenschap voor de U15 elftallen tussen VCC en VOC. Beide teams toonden zich over de jaren bijzonder aan elkaar gewaagd en het belooft dan ook een mooie strijd te worden tussen de twee teams.

In de poulefase van de competitie, die door de Corona perikelen pas op 1 juli begon, eindigde VOC op onderling resultaat -maar met een gelijk puntenaantal- net boven VCC. Waar VCC tot aan de laatste onderlinge wedstrijd geen punten liet liggen, verslikte VOC zich één keer in Punjab. Die 2 punten achterstand werd in de laatste wedstrijd voor de zomervakantie ingehaald, toen VOC zich nipt beter toonde in de strijd om de eerste plek. Eerst battend maakte VCC er 159 ( Shirsak 51), maar VOC wist dit totaal vijf ballen voor het einde te overtreffen, o.a. door een mooie 63 retired not out van Roman Harhangi, die inmiddels ook al enige keren zijn opwachting heeft mogen maken in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Dat is misschien ook wel het verschil tussen de twee teams. VOC heeft al wat meer volwassen spelers, terwijl VCC nog wat jonger is, maar met 7 Dutch Lions en een Lioness vooral het nodige talent rond heeft lopen. Het zal waarschijnlijk wederom de vorm van de dag zijn die uit gaat maken wie zich aan het einde de nieuwe Nederlands kampioen mag noemen. De wedstrijd over 2x 30 overs zal worden gespeeld op het hoofdveld en begint om 11.00 uur. Voor deze gelegenheid zullen er KNCB umpires te wedstrijd in goede banen leiden.

 

Over de schrijver

Richard de Lange