Home » Algemeen » Voorburg CC 1 blijft mede aan kop na twee keer winst
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Competitie

Voorburg CC 1 blijft mede aan kop na twee keer winst

Voorburg CC 1 laat zien dat het de weg omhoog weer heeft gevonden. Salland en Rood en Wit werden beide verslagen, zij het met de nodige moeite. VCC had op Hemelvaartsdag maar liefst acht wickets nodig om de 119 runs van Salland te overtreffen. Op zaterdag bleek een totaal van 183 runs voldoende voor een zege op Rood en Wit (133 all out).

In Deventer fieldde VCC eerst na de toss te hebben gewonnen. Die keuze bleek de juiste, want in de eerste over sloeg Yasir Hamid al toe. In de tweede over kopieerde Steffen Mulder deze actie en keek Salland tegen een tussenstand van één run voor het verlies van twee wickets aan. Herstel kwam er van Van Seventer en Yagnik, die 89 runs maakten voor het derde wicket. Ondanks de aanwezigheid van drie telgen van de familie Lubbers vielen de laatste zeven wickets voor slechts 29 runs. Hier zaten wel enkele perspectiefrijke acties van VCC-tieners tussen, zoals een prachtige vang van Nehaan Gigani, een direct hit van Bas de Leede en drie wickets van de jonge legspinner Philippe Boissevain (3 voor 19 in tien overs). Yasir Hamid nam drie wickets voor achttien runs.

Met keeper/batsman Hingorani geblesseerd mocht Nehaan Gigani openen. Helaas werd dat geen succes. Het kwam toch weer op de routine van Tom de Grooth aan om de punten mee naar Voorburg te nemen. Toen Mohit Hingorani, die nu op nummer vijf batte, LBW ging voor 20 runs en ook de late middle order faalde, moest De Grooth (54 not out) het nagenoeg in zijn eentje doen. Dankzij de steun van nummer 10 Yasir Hamid lukte dat ternauwernood en kwam VCC met de schrik vrij.

Op zaterdag kwam medekoploper Rood en Wit op bezoek. VCC batte eerst en kreeg een klap te verwerken toen Rhys McCarthy al in de eerste over voor nul runs werd ingerekend. Bas de Leede (41) en alweer Tom de Grooth (47) tilden de score naar 97 voor vier.  Nehaan Gigani (15), Floris de Lange (11) en veteraan Tim de Leede (38) zorgden ervoor dat er 183 runs in de boeken kwamen. Aardig, maar geen superscore, gezien het snelle veld.

 

Bij het Haarlemse antwoord leek opener Lotli Sesele de belangrijkste factor te worden. Hij batte uitstekend, maar kreeg nauwelijks steun van zijn teamgenoten. Toen international Shane Snater (19) schitterend werd gevangen door keeper Hingorani op het bowlen van Tom de Grooth, bleek dat de cruciale doorbraak. Er kwam nu zo veel druk op Sesele dat hij ging uitrukken op het bowlen van De Grooth en eenvoudig door Hingorani kon worden gestumpt. Na 116 voor acht was het Haarlemse verzet gebroken. Rood en Wit kwam uiteindelijk zelfs 51 runs te kort voor de overwinning; een onverwacht royale marge. Tom de Grooth (vier wickets) en Philippe Boissevain (twee wickets, waaronder een prachtige topspinner op Thornton) kwamen wederom als belangrijkste wicketnemers van het veld. Drie vangen voor keeper Hingorani.

 

Stand aan de kop van de Hoofdklasse: Sparta 5-10, VCC 4-8, Kampong 3-4, R&W en Salland beide 5-6.