Home » Laatste nieuws » Voorburg CC 1 heeft nog kans op finaleplaats

Voorburg CC 1 heeft nog kans op finaleplaats

Zondag 29 augustus stond dan eindelijk de eerste wedstrijd van de play-offs op het programma. Na de terugtrekking van zowel HCC als VOC nam nummer 1 Punjab het op tegen nummer 2 Voorburg CC.  VCC leek de wedstrijd in de tas te hebben, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind: 209-211. Het gameplan werkte. Bijna.

Punjab won de toss en stuurde VCC in, dat zijn innings startte met de ervaren openers Tom de Grooth en Mohit Hingorani. Ze scoorden traag, maar voorzichtigheid was best logisch als je ziet hoe vaak Topklasseteams all out zijn binnen de 50 overs. De gedachte was: weinig wickets verliezen zodat we in de slotfase nog een serieuze versnelling kunnen inzetten.

Het eerste wicket viel op 39 toen Mubashar Hussain De Grooth (22) bowlde. Even later onderging Hingorani (18) het zelfde lot. Punjab bowlde een goede lijn en lengte en gaf geen extra’s weg.

Ook bij 48 voor 2 na 20 overs was nog steeds sprake van een zeer lage scoring rate. Mooie cricketslagen, maar steeds recht op de fielders. Engelbrecht, op zoek naar een korte single, runde Bas de Leede bijna uit. Desondanks ontstond er een goed partnership tussen deze twee: 78 runs voor het derde wicket met De Leede 38 en Engelbrecht die wederom zijn waarde bewees met 59.

Na het vertrek van Dutt (15) hadden Logan van Beek en Floris de Lange nog een prima partnership van 44 voor het zesde wicket. De Lange zorgde ervoor dat Van Beek de strike kreeg. De Nieuw-Zeelander maakte daar optimaal gebruik van door 40 runs te maken in slechts 23 ballen. Toch nog 209 runs en een verdedigbaar totaal.

Een furieuze start van VCC resulteerde in de snelle val van het belangrijke wicket van lefthander Myburgh. Punjab leek te bezwijken onder de druk en bij 52 voor 6 leek het ‘game, set and match’ voor de Voorburgers.

Sikander Zulfiqar had echter heel andere plannen. Hij stond de ballen uitstekend te timen en kreeg goede steun. Eerst van Suleiman Tariq die hardnekkig weerstand bood. Een knappe vang van Tom de Grooth op de sweeperpositie betekende het einde van Tariq: 93/7 en nog steeds by far de beste winstkansen voor VCC, temeer daar Punjab 7,5 runs per over moest maken.

Sikander Zulfiqar trapte het gaspedaal nog eens in met zessen op Mulder en De Leede. In de 42e over leek hij zijn hand te overspelen. Van Beek pakte een fantastische vang, maar viel net over de boundary van het piepkleine veldje.

Bij 163/7/42 kon je de aanvoerder en zijn adjudanten bijna horen nadenken. Twee wickets pakken (Nidamanuru hand een handblessure) of de run rate laag houden? Dat laatste was eigenlijk geen optie meer. Zulfiqar kon op de seamers prima uit de voeten. Al eerder had legspinner Boissevain kunnen worden ingezet, maar dat was riskant met een natte bal (weinig controle) en een klein veldje waarop ook een mis-hit nog voor zes kon vliegen.

Het maakte uitblinker Zulfiqar niet meer uit. Hij koos de halve finale uit om de innings van zijn leven te spelen en kwam met 114 not out van het veld.

Komende zaterdag 4 september heeft VCC op eigen veld een kans om via de achterdeur alsnog de finale te bereiken door de nummer 3 VRA te verslaan. De finale om de landstitel vindt plaats op 5 september, wederom op het postzegeltje in Rotterdam-Zuid.

 

Uitblinker Sikander Zulfiqar (Punjab) haalt uit voor zes runs (foto: Catch of the Day BV)

Over de schrijver

Patrick de Leede