Home » Laatste nieuws » Voorburg CC 1 mikt op plek in ‘linkerrijtje’
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen

Voorburg CC 1 mikt op plek in ‘linkerrijtje’

Voorburg CC, na vele jaren teruggekeerd in de landelijke Topklasse, mikt op een plek in het ‘linkerrijtje’. Bas de Leede kreeg een contract bij de MCC Young Cricketers in Londen, maar Viv Kingma keert terug van VRA. Verder keren Matt Smit, Brandon Glover en Clayton Floyd, die in 2018 een belangrijke rol speelden bij het behalen van het kampioenschap van de Hoofdklasse, terug bij VCC.

Matt Smit maakte zijn faam waar met een ongelofelijk battinggemiddelde van 116 runs per wedstrijd. Helaas liep hij halverwege het seizoen een hardnekkige knieblessure op, waarvan hij nog maar onlangs is hersteld. Vanaf eind mei 2019 zal hij worden bijgestaan door broer Nic. Brandon Glover is een fast medium bowler die in 2018 zeventien wickets nam tegen het ongekende gemiddelde van 6.06 runs per wicket. Clayton Floyd is een nuttige left arm spinner die heel zuinig en consistent was met 28 wickets en (net als Brandon) in de Oranje-selectie is opgenomen.

Captain Tom de Grooth: “Met dit team willen we méér dan ons handhaven. Ik denk dat we de lat hoger kunnen leggen en gaan voor een plek in het linkerrijtje. We zullen er hard voor moeten werken, maar met dit team zijn er goede mogelijkheden. We willen vooral leuk en aanvallend cricket laten zien.”

Matt Smit: “Het kampioenschap in 2018 was een geweldige ervaring, die voor mij helaas vanwege een blessure werd ingekort. Maar ik heb inmiddels hard gewerkt in de sportschool en op het veld om fit te worden en ervoor te zorgen dat 2019 een succesvol en memorabel jaar wordt voor VCC.”

Op zondag 28 april vindt de traditionele seizoensopening om de Muntaz T20 Cup plaats bij VCC. Tegenstanders zijn de andere Haagse Topklassers: HBS, HCC en Quick.

Op 4 mei 2019 is de eerste competitiewedstrijd van VCC 1, thuis tegen Sparta.

Nog ruimte voor jeugdleden (meisjes en jongens)

De groeiende en gezellige jeugdafdeling van VCC heeft nog ruimte voor nieuwe jeugdspelers! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een gratis proeftraining bij jeugdcommissie@voorburgcc.nl.