Home » Laatste nieuws » Voorburg CC 1 snel klaar met reserves Dosti United
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Voorburg CC 1 snel klaar met reserves Dosti United

Zonder veel moeite heeft runner-up Voorburg CC ook de reserves van Dosti United verslagen. Dosti koos ervoor eerst te gaan batten. Die keuze pakte niet goed uit: de Amsterdammers werden voor slechts 100 runs all out gegooid. De pas 16-jarige Philippe Boissevain nam vier wickets. Routinier Tom de Grooth (62 not out) maakte het merendeel van de VCC-runs.

Op het prachtige veld aan de Groene Zoom, vorige week nog achtergrond van de interland Nederland – Zimbabwe, begon Dosti met batten. Al kort na de start van hun innings sloeg Steffen Mulder toe. Even was er herstel en bij een tussenstand vaan 88 runs voor het verlies van twee wickets was een hoge eindscore voor Dosti zeker een mogelijkheid.

Op dat moment kwam echter de klad erin voor Amsterdammers. Viv Kingma was twee maal succesvol, waaronder het wicket van topscorer Daoud Ahmadzai (51). Leverde de stevige medium pace van Mulder en Kingma al problemen op voor Dosti, op de legspin van Philippe Boissevain hadden zij helemaal geen antwoord. Maar liefst vier batsmen tuinden in de legspinners, topspinners en googlies van het 16-jarige talent. Van 88 voor 3 werd het 91 voor 8 en 100 all out; een roemloos einde van een innings die redelijk begon.

Opener Tom de Grooth liet er geen gras over groeien en nam de Dosti-bowlerij flink onder handen. Na acht overs stonden er 41 runs op het bord en twee overs later werd de 50 al bereikt. De verrassende opener Viv Kingma (16 runs) verloor zijn wicket nog, maar Bas de Leede (18 not out) hoefde niets anders te doen dan de ontketende De Grooth (62 not out) te steunen.

Rest de vraag wat er zou gebeuren als VCC kampioen zou worden en naar de Topklasse zou promoveren. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat VCC daar op dit moment nog niet aan toe is. Het team is zeer jong en moet nog winnen aan ervaring en mentale weerbaarheid. Dat laat onverlet dat VCC over enkele jaren zonder twijfel weer een rol van betekenis kan gaan spelen in de Topklasse, mits het team bij elkaar blijft. Enkele jonge talenten staan nu al te dringen om in VCC 1 hun kunsten en vaardigheden te vertonen.

Stand aan de kop van de Hoofdklasse: 1. Sparta 10-18; 2. Voorburg CC 9-14; 3. VVV, R&W en Bloemendaal 11-12, 6. Salland 11-10. Op 9 juli speelt Voorburg CC uit tegen VVV en op 16 juli thuis tegen Salland.

Scorecard

Foto: Philippe Boissevain op weg naar prachtige bowlingcijfers: vier wickets voor 18 runs.