Home » Laatste nieuws » Voorburg CC héél even aan kop na benauwde winst op hekkensluiter Sparta

Voorburg CC héél even aan kop na benauwde winst op hekkensluiter Sparta

In de Topklasse heeft Voorburg CC zaterdag samen met VOC de koppositie gepakt na winst op Sparta. Logan van Beek moest er na een ‘mini-collapse’ aan te pas komen om de kastanjes uit het vuur te halen. Door verlies op maandag tegen Punjab moest VCC de koppositie weer afstaan.

Door zware  regenval in de ochtend kon de wedstrijd pas rond drie uur ’s middags beginnen; geen 50 overs (300 ballen) maar 30 overs (180 ballen).

Sparta ging eerst batten. Waarschijnlijk werd die keuze mede ingegeven door het feit dat internationals Bas de Leede en de in grote vorm verkerende Viv Kingma niet mochten bowlen gezien hun workload in een recente reeks interlands. Op zich heeft VCC bowlend voldoende opties (zeker nu Steffen Mulder Floris de Lange verving), maar de angel uit een aanval halen is en blijft lastig.

Drie andere internationals, Logan Van Beek, Philippe Boissevain en Aryan Dutt, mochten wel bowlen. Eerstgenoemde had al heel snel succes toen Viv Kingma op zijn bowlen een knappe vang pakte.

Ali Ahmad en Logan van Beek bowlden daarna wat te veel aan de legside; vooral korte ballen werden door de pas 20-jarige Zuid-Afrikaan Garnett Tarr goed afgestraft. Samen met Mudasser Buhkari maakte Tarr 76 runs in 13 overs voor het derde wicket.

Een geweldige vang op deep extra cover va Sybrandt Engelbrecht bracht VCC terug in de wedstrijd, zeker toen ook Logan van Beek kort daarna een prima vang pakte en Bas de Leede Bukhari inrekende op cow corner. Mede dankzij drie run outs was Sparta op 160 all out.

Antwoord VCC

Tom de Grooth en Mohit Hingorani zorgden voor een zeer overtuigend begin. De Grooth had als fielder niet zijn allerbeste dag, maar compenseerde dat met een uitstekende innings. Het is een genot om te zien hoe hij zijn speelwijze met ogenschijnlijk speels gemak aanpast aan de wedstrijdsituatie. VCC hoefde niet idioot veel runs te maken en De Grooth beperkte zich tot het met normale cricketschoten uit het veld slaan van slechte ballen. De reverse sweep werd pas later (en met succes) aan het slagenrepertoire toegevoegd. De 100 kwam in de 17e over, zonder wicketverlies;  De Grooth 50 en kort daarna ook Hingorani.

Een top edge van Hingorani betekende echter de val van het eerste wicket op 107 in de negentiende over. Geen vuiltje aan de lucht, totdat Bas de Leede en Sybrandt Engelbrecht beiden hun wicket weggaven. Aryan Dutt werd gedropt alvorens ook hij kon vertrekken en tot overmaat van ramp werd De Grooth fraai gevangen op short mid wicket. VCC vijf wickets down!

Logan van Beek (26 runs) had genoeg gezien en beukte de ene na de andere bal het veld uit. VCC, dat zich dus bijna liet verrassen door de hekkensluiter, kwam met de schrik vrij.

Punjab uit

Op maandag was VCC kansloos tegen Punjab. Eerstbattend wist VCC niet meer dan 126 runs in 30 overs inde boeken te brengen (Philippe Boissevain 28, Logan van Beek 25). VCC pakte drie wickets, maar Teja Nidamanuru maakte 80 runs in 39 ballen waardoor de winst overtuigend in Rotterdam bleef.

VOC 6-17; Punjab 6-14; Voorburg CC, HCC 6-13; Excelsior 6-11; VRA 6-10; HBS 5-8; ACC 6-6; Dosti 5-3; Sparta 6-1.

Garnett Tarr slaat een vier (foto: Catch of the Day BV)

Over de schrijver

Patrick de Leede