Home » Laatste nieuws » Voorburg CC is hekkensluiter VRA de baas
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Voorburg CC is hekkensluiter VRA de baas

Voorburg CC heeft in het Pinksterweekeinde goede zaken gedaan. Helaas kon de wedstrijd tegen Dosti door harde wind geen doorgang vinden, maar zondag bleek VCC sterker dan VRA.

Toen VRA op 27 runs voor het verlies twee wickets stond, leek er een lage score voor VRA in het verschiet te liggen. Viv Kingma bowlde de jonge lefthander Vikram Singh en ook Leon Turmaine werd een prooi voor Kingma.

Ben Cooper en Eric Swarczynski zorgden echter voor herstel met maar liefst 130 runs voor het derde wicket.  VCC had dringend een wicket nodig en kreeg dat uiteindelijk toen Swarzcynski voor 33 run out werd gegooid door Matt Smit. Boissevain kreeg oud-Oranjecaptain Peter Borren LBW en daarmee was VCC terug in de wedstrijd.

Cooper bereikte inmiddels met harde en geplaatste schoten zijn century. Lang kon hij daar niet van genieten, want op een legbreak van Philippe Boissevain kreeg hij een top edge die door Tom de Grooth luttele centimeters boven het gras werd gevangen. Alweer een belangrijke doorbraak, zeker gezien de niet al te lange battingside van de Amstelveners.

Toen Clayton Floyd Mitch Lees LBW kreeg en Nic Smit met een geweldige direct hit Matt Lake run out gooide, was VCC on top. Een LBW-appeal van Floyd werd nu niet gehonoreerd, maar twee ballen later kreeg de spinner batsman Khan bowled (played on). Een leading edge van Brandon Graber werd door de alerte wicketkeeper Noah Croes na een sprint op fly slip gevangen. Toen Brandon Glover tot slot met een beauty lefthander Thomas Long inrekende, keek VRA tegen een zeer teleurstellende 189 all out aan terwijl men lange tijd rekening had gehouden met een score van ruim boven de 200.

VCC ging voortvarend van start met het gebruikelijke openingspaar. Logischerwijze speelde VRA met een zeer aanvallend veld. Matt Smit tuinde na enkele goede boundary’s in deze val en werd gevangen in de gully: 41 voor 1 in de zevende over. Noah Croes overleefde een LBW-shout, maar herstelde zich goed. Tom de Grooth sneuvelde voor een prima 38 (caught behind).

Inmiddels begonnen de diverse regenbuitjes invloed te hebben op het wedstrijdverloop. Na de zoveelste ‘shower’ werd de wedstrijd ingekort en de target voor VCC vastgesteld op 144 runs. Nic Smit (45 not out) en Noah Croes (33 not out) lieten uitstekend batten zien en haalden zonder verder wicketverlies de broodnodige punten binnen.

Koplopers HBS en ACC speelden een ‘nailbiter’ die pas op de allerlaatste bal in het voordeel van HBS werd beslecht met twee runs. Stand Topklasse: 1. HBS, Excelsior 8-12 (1.50); 3. ACC, HCC 7-10 (1.43); 5. Voorburg CC, Dosti, VOC 7-6 (0.86); 8 Quick, Sparta 8-6 (0.75); 10. VRA 7-2 (0.29).

Op 15 juni speelt VCC uit tegen Quick.

 

Foto’s: Catch of the Day BV