Home » Senioren » Voorburg CC mag aan titel gaan denken na winst op runner-up Rood en Wit
Verslagen VCC 1 Nieuws Senioren

Voorburg CC mag aan titel gaan denken na winst op runner-up Rood en Wit

Zondag 1 juli stond de kraker tegen Rood & Wit op het programma: VCC nog ongeslagen, R&W de hoopvolle nummer 2.  Bij winst zou VCC een bres slaan van zes punten. Bij verlies zou R&W ongetwijfeld bloed ruiken. Complicerende factor voor VCC was dat runmachine Matt Smit nog steeds geblesseerd was. Komende week krijgt hij een scan en dan moet duidelijk worden hoe lang hij uit de running is.

VCC ging eerst batten. Het kende de slechtst mogelijke start: in de eerste over werd opener Tom de Grooth LBW gegeven. Bas de Leede pakte de draad direct op en stond na twintig overs op 40 not out. Inmiddels was wel zijn partner Mohit Hingorani (21) vertrokken. De Leede kreeg gezelschap van Steve Nottle, die weliswaar niet fit was, maar toch speelde. De heren maakten 70 runs voor het derde wicket (Nottle 33). VCC (127/3/39) zat daarmee weer in de wedstrijd, al bleef het scoringtempo laag.

Bas de Leede, inmiddels vergezeld van zijn leeftijdgenoot Floris de Lange, gooide er een versnelling in. De jonge batsmen runden razendsnel en de score liep op. De Leede werd na een prachtige innings van 86 runs uiteindelijk knap gevangen achter het wicket door keeper Bakas (zie foto). De Lange en de derde tiener, de 17-jarige Philippe Boissevain, lieten ook al prima runnen zien en bepaalden de eindscore op 179. Geen hoog totaal, maar VCC had zichzelf een kans gegeven op de winst.

De openers van R&W begonnen echter geduldig en geconcentreerd aan hun taak. Bij een tussenstand van 44/0/15 waren de beste papieren zonder enige twijfel voor de Haarlemmers. Kort daarna kostte een glijpartij Charumbira echter zijn wicket: Yasir Hamid benutte de run out-kans optimaal met een fantastische ingooi.

Inmiddels had VCC al vijf bowlers in de strijd geworpen. De zesde was Bas de Leede. Aan hem de taak om de gevaarlijke overseas Jeff Case (battinggemiddelde tot nu toe: 77) te verschalken. Case versloeg zich toen hij nog maar 5 runs had, en op long off maakte Nehaan Gigani (alweer een tiener) geen fout. De kansen waren aan het keren, zeker toen Boissevain ook opener Bakas LBW kreeg.

De Leede bleef gevaarlijk bowlen vanaf de andere kant. De nummers 5, 7 en 8 kwamen niet tot scoren. Resteerde alleen nummer 6 Ben Thornton, die niets de verliezen had en voor zijn schoten ging. Vooral spinners Floyd en Boissevain werden aangepakt.

Langs de kant waren de supporters het er wel over eens dat een snellere bowler waarschijnlijk succesvoller zou zijn. Hun wens werd ingewilligd, want inderdaad was het Brandon Glover die twee wickets nam in de slotfase, waaronder dat van topscorer Thornton (44). Het fielden van VCC was in de slotfase overigens zeer matig, zowel door misfields als eenvoudige gedropte vangen.

Na zijn 86 runs, vier wickets en een vang stelde Bas de Leede met een knappe direct hit run out de zege definitief veilig voor de Voorburgers. Was er een Man of the Match Award geweest, dan had de ‘Adjudicator’ een makkelijke dag gehad.

VCC staat nu zes punten los en mag het kampioenschap eigenlijk niet meer laten glippen. Kampioen betekent promotie naar het topniveau. In 2009 was het team, dat in 2002 landskampioen werd, voor het laatst op Topklasseniveau actief.

Stand aan kop: VCC 10-20, R&W 11-16, HDVS 10-14, G&W 9-10.

Scorecard