Home » Laatste nieuws » Voorburg CC medekoploper na winst op VVV
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

Voorburg CC medekoploper na winst op VVV

Dankzij een solide overwinning op VVV deelt Voorburg CC 1 de koppositie in de crickethoofdklasse met Sparta en Rood en Wit. De magere 161 runs van VVV werden ogenschijnlijk eenvoudig overtroffen door VCC.

Van meet af aan hielden openingsbowlers Viv Kingma en Steffen Mulder de druk op de ketel. Ontluikende partnerships werden in de kiem gesmoord door goed fielden. Je kon er bijna de klok op gelijk zetten dat er na 15 à 30 runs weer een wicket zou vallen. Toen VCC speler/coach Claassen run out kreeg voor 35, was de angel eruit. Al na 42 van de beschikbare vijftig overs was VVV all out voor 161. De van HCC overgekomen Philippe Boissevain (2 voor 30) en Tom de Grooth (3-15) namen samen vijf wickets voor hun rekening.

Voorburg CC had zeeën van tijd om de 161 Amstelveense runs te overtreffen. Rhys McCarthy (21) had iets te veel haast, maar Tom de Grooth (40) en Remco van der Giessen (26) bouwden geduldig aan een partnership van 73 runs voor het vijfde wicket. Van der Giessen ging run out. Kort daarna duurde het vrij lang voordat het verzoek van De Grooth om de sightscreen te verplaatsen werd ingewilligd. Dat leek te leiden tot een ‘lapse of concentration’, want een bal later werd De Grooth gecleand (zie foto). Veteraan Tim de Leede (25 not out) maakte echter snel een einde aan de wedstrijd met een paar formidabele schoten.

Door deze winst is VCC nog ongeslagen. Op Hemelvaartsdag speelt de ploeg in Deventer tegen Salland. Op zaterdag 27 mei staat de krachtproef tegen medekoploper Rood & Wit op het programma. Top ranglijst: Sparta 3-6, VCC en R&W 2-4, Salland 3-4, Bloemendaal en VVV 3-2.

Foto: Tom de Grooth wordt gebowld na 40 runs te hebben gescoord.