Home » Laatste nieuws » Voorburg CC ook te sterk voor VOC

Voorburg CC ook te sterk voor VOC

Ook het Rotterdamse VOC, met het sterke openingsduo O’Dowd / Edwards in de gelederen, bleek niet opgewassen tegen een sterk battend, bowlend en fieldend VCC: 233-190.
Potgieter op weg naar 49
Nieuwoudt st Edwards b Seelaar
Nieuwoudt st Edwards b Seelaar

Ook het Rotterdamse VOC, met het sterke openingsduo O’Dowd / Edwards in de gelederen, bleek niet opgewassen tegen een sterk battend, bowlend en fieldend VCC: 233-190.

VCC won de toss en ging batten. De binnendruppelende toeschouwers zagen een overtuigende Musa Ahmad en in de zesde over een fantastische straight drive van Janneman Malan. Geen wickets verliezen was in dit stadium het devies, en na de eerste Powerplay stonden er 39 runs op het scorebord zonder wicketverlies.

Nederlandse graspitches aan het begin van het seizoen spelen trager dan Zuid-Afrikaanse pitches hartje zomer, ondervond Malan (26) toen hij offspinner Jain probeerde te cutten en werd gevangen. Na 14 overs was het 62 voor 1.

Bas de Leede bespeelde Jain van de front foot en was daarmee succesvoller. Samen met Musa Amad maakte hij 47 runs voor het tweede wicket. Ahmad (52) maakte zijn eerste 50 voor zijn nieuwe club.

Met Delano Potgieter werden nog eens  65 runs toegevoegd. Daarna werd Bas de Leede (62) in de 42e over prachtig gevangen in de covers: 174 voor 3. Ook Potgieter (49) liet bijna zijn eerste 50 aantekenen. Voorburg CC zette een solide 233 runs neer.

Innings VOC

Het openingspaar van Voorburg CC mag er wezen, maar O’Dowd en Edwards van VOC zijn twee early order batters van het Nederlands elftal. Het was dus zaak het scoringstempo laag te houden of beter nog, een of beide batsmen zo snel mogelijk in te rekenen.

De vanuit Voorburgse perspectief gewenste langzame start kwam er. Wickets pakken was echter een ander verhaal. Op 45 viel Edwards dan toch in de olifantenval die Bas de Leede voor hem had opgezet. Een steenkorte bal hoekte hij naar fine leg / long leg, waar Potgieter een knappe vang pakte.

Toen ook danger man O’Dowd (59) werd ingerekend, wederom door een mooie vang van Potgieter, was VCC de bovenliggende partij. Na het vertrek van De Kok, Durrani en Niaz leek VCC betrekkelijk eenvoudig te gaan winnen.

Arnav Jain en Pieter Seelaar batten echter goed. Met een partnership van 55 runs knokten zij zich terug in de wedstrijd. Er moesten weliswaar zeven à acht runs per over worden gemaakt, maar dat was in dit stadium niet onmogelijk.

De doorbraak kwam in de 42e over, toen Philippe Boissevain een waanzinnige vang pakte op eigen bowlen: Jain uit voor 31. Het kwam nu aan op Seelaar. Tight overs van Potgieter en Kingma deden de gevraagde runrate echter verder oplopen.

Het laatste verzet werd gebroken toen Schoonheim hit wicket ging op een bouncer van Potgieter en Viv Kingma twee keer toesloeg met een langzamere: VOC 190 voor 9 en de facto all out omdat Bobby Hanif eerder op de dag door zijn knie was gegaan. Viv 2-27, Flip 2-32.

In Topklasse Poule A gaan regerend landskampioen Punjab en HBS aan de leiding.

Stand Topklasse Poule B: Voorburg CC 3-6, Excelsior en VRA 3-4, VOC en Salland 3-2, Dosti 3-0.

Over de schrijver

Patrick de Leede