Home » Laatste nieuws » Voorburg CC rukt op naar gedeelde tweede plaats Topklasse

Voorburg CC rukt op naar gedeelde tweede plaats Topklasse

Door winst op Sparta heeft Voorburg CC zich inmiddels samen met HCC op de tweede plaats van de Topklasse genesteld achter koploper Punjab. Hiermee zijn de kansen op deelname aan de play-offs weer toegenomen, al kan één wedstrijd het verschil maken.

In augustus vorig jaar haalde Sparta een huzarenstukje uit door 42 runs te maken voor het laatste wicket en toch nog te winnen. Dit jaar echter was Sparta geen schim van de vechtersploeg van toen. De 151 Capelse runs werden eenvoudig door VCC overtroffen.

Bas de Leede sloeg al met zijn derde bal toe (slipcatch Engelbrecht). De jonge Zuid-Afrikaan Tarr (57 runs, partnership van 94 runs voor het tweede wicket) liet weer mooi batten zien, maar na zijn vertrek kwam de klad erin. De schoten waarmee de Spartanen hun wickets weggaven, geven weinig vertrouwen voor de toekomst. Steffen Mulder en Aryan Dutt profiteerden met drie wickets ieder, terwijl Bas de Leede onbespeelbaar was met 2 voor 12 in acht overs met vier maidens. Er werden zes vangen gepakt.

Tom de Grooth en Mohit Hingorani gingen er eens rustig voor staan. Die kalmte resulteerde in een fraaie openingsstand van 66 runs (Hingorani 18). Bukhari (2-24) bowlde als vanouds goed en snel, maar Sparta had simpelweg te weinig runs gemaakt om het VCC moeilijk te maken. In situaties als deze is De Grooth op zijn best: tijd genoeg om zonder gek te doen rustig naar de winst toe te werken. Hij bereikte zijn 50 in de 26e over, ging nog wel uit voor 76 runs, maar Aryan Dutt (34 not out) maakte het klusje professioneel af.

Op 25 juli speelt VCC de cruciale thuiswedstrijd tegen koploper Punjab. Op 1 augustus wacht ACC ‘uit’ en op 8 augustus komt hekkensluiter Dosti op bezoek in Voorburg.

Stand Topklasse: 1 Punjab 14-42; 2 Voorburg CC, HCC 14-33; 4 Excelsior, HBS 14-32; 6 VOC 14-29; 7 VRA 14-26; 8 ACC 14-18; 9 Sparta 14-10; 10 Dosti 14-3.

Bloemendaal geen partij voor sterk VCC

In de Twenty20-competitie presteerde een verzwakt VCC 1 het Bloemendaal van het veld te blazen. Het team uit de mooie Noord-Hollandse gemeente kwam niet verder dan 71 all out. Opmerkelijk was dat twee bowlers van het tweede elftal samen zeven wickets namen: Floris de Lange vier en Sajjad Kamal drie. De Lange speelde ook een prima innings; hij bleef met 23 runs ongeslagen en loodste VCC samen met Righardt Pieterse (24 not out) naar een zeer ruime overwinning.

Foto 1: Bas de Leede (2-12) was onbespeelbaar (foto: Catch of the Day BV).

Foto 2: Tom de Grooth (76) speelde weer eens een monumentale innings (foto: Catch of the Day BV).

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede