Home » Laatste nieuws » Voorburg CC troeft Sparta af in slotfase en rukt op naar middenmoot
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Algemeen Verslagen

Voorburg CC troeft Sparta af in slotfase en rukt op naar middenmoot

Mede door een briljante slotover van Steffen Mulder heeft VCC de strijd tegen het degradatiespook vaarwel gezegd en zich met Dosti en VOC in de middenmoot van de Topklasse gevestigd: 234 – 217.

Door de interland Nederland – Zimbabwe werd VCC voor dit cruciale duel beroofd van zijn openingsbowlers. Logischerwijze koos aanvoerder Tom de Grooth na gewonnen toss voor batten nu de angel uit zijn aanval was gehaald. Zelf leidde hij weer ‘from the front’ met 44 runs. Hij zag openingspartner Matt Smit voor 25 vertrekken, evenals Noah Croes. De middle order pakte deze week de handschoen prima op met scores van in de dertig voor Gigani, Floyd en Boissevain. Toen invaller Conrad Greenshields ook nog eens 13 not out uit tien ballen wist te maken, bleek het eindtotaal een alleszins redelijke 234 runs te zijn.

Ontdaan van de ‘quicks’ zou VCC moeten vertrouwen op Floyd, leggie Boissevain, medium pacers Mulder en Greenshields, en enkele parttime offspinners zoals Matt Smit. VCC begon met left arm spinner Clayton Floyd. Deze meesterzet pakte goed uit, want hij had al op zijn derde bal succes door opener Singh te bowlen. Raza en Tarr batten echter goed, geholpen door een gemiste vangkans, en maakten een partnership van 122 runs voor het tweede wicket: Sparta op koers voor de overwinning.

De doorbraak kwam toen nota bene Matt Smit, die lang niet altijd bowlt, zowel de nummer drie als de nummer vier gevangen wist te krijgen. De jongelingen Gigani en Boissevain rekenden gezamenlijk topscorer Ali Raza (67) in. Sparta op 156 voor 4 in de 39e over en VCC terug in de wedstrijd. Oud-internationals Buurman en Bukhari werden door Mulder en Floyd ingerekend. Achttien runs van de laatste over is niet onmogelijk, maar Mulder hield het hoofd koel en bracht in de slotover zelfs nog twee wickets op zijn naam. Hoewel Sparta met 217 runs dichtbij de target kwam, was het onvoldoende om de punten in Capelle te houden.

Stand Topklasse: 1. Excelsior en ACC 9-14 (1.56), 3. HCC 8-12 (1.50), 4. HBS 10-12 (1.20), 5. Voorburg CC, VOC, Dosti 9-8 (0.89), 8. Sparta 9-6 (0.67), 9. Quick 10-6 (0.60), 10. VRA 8-2 (0.25).

 

Foto (Catch of the Day): Steffen bowlde een briljante slotover