Home » Laatste nieuws » Voorburg CC verrast koploper ACC
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Voorburg CC verrast koploper ACC

Na slechts 122 runs te hebben gemaakt gaven zelfs verstokte fans van VCC geen stuiver voor de kansen van de Voorburgers. Door een fantastische bowling- en fieldingsessie wist VCC zich toch nog medekoploper ACC van het lijf te houden: 122-75.

Dat was een grote verrassing, want het spel van VCC 1 is dit seizoen op zijn best wisselvallig te noemen. Op papier beschikt VCC over de sterkste en meest gevarieerde aanval van Nederland. De battingside is op papier vrij redelijk, maar als de ‘top guns’ falen, pakt de middle order zelden de handschoen op.

Ook nu knokte VCC zich moeizaam naar een totaal van slechts 122 runs. Het was aan Brandon Glover en Viv Kingma te danken dat deze score in de boeken kwam; de twee fastbowlers waren dit maal goud waard met het bat.

VCC moet halverwege de wedstrijd een kansje hebben geroken: als we ‘all guns blazing’ gaan bowlen en fielden, kan er misschien een klein mirakel plaatsvinden. Al in de tweede over werd de eerste ACC-batsman ingerekend. Toen Clayton Floyd in de tiende over nummer 2 ving op eigen bowlen en Matt Smit drie overs later op tijd de handen sloot, stond ACC op 34 voor 3 en was de wedstrijd allesbehalve gespeeld. Een klein beetje herstel werd door Viv Kingma beëindigd dankzij de tweede vang van Noah Croes achter het wicket.

De geweldig bowlende legspinner Philippe Boissevain – zijn beste optreden dit seizoen – deed ook mee aan het wicketfestijn. Toen een jonge lefthander vervolgens dacht te kunnen uitrukken op Kingma, had VCC alsnog de beste papieren voor de winst met ACC op 64 voor 6. Op het bowlen van Philippe leek er vervolgens een tweetje te worden geslagen. Nic Smit’s ingooi was echter zó hard en zuiver dat de batsman enkele centimeters te kort kwam: 71 voor 7 in de 33e over.

De staart van  ACC kon de zaak niet meer omdraaien. De snelle bowlers kwamen terug en de angst van de Amsterdammers was aan de kant bijna voelbaar. Clayton Floyd nam een uitstekende vang op point en op het bowlen van Philippe Boissevain maakte keeper Noah met een stumping een vroeg einde aan de Amsterdamse innings. Kingma en Boissevain (beiden drie wickets) bowlden schitterend, evenals Brandon Glover.

VCC kan nu doorpakken en oprukken richting middenmoot. Kijkend naar de Topklasse zijn het vrijwel uitsluitend de professionals die grote scores maken. VCC is in de breedte sterker dan de meeste teams, maar het batten is nog ‘work in progress’, mede gezien de ontwikkelingsfase van de zelf opgeleide spelers.

Door winst van VRA neemt het Haagse Quick de rode lantaaran over van de Amsterdammers.

Stand: Excelsior 11-17; ACC 11-16; HBS 12-16; HCC 10-14; Voorburg CC en VOC 11-10; Dosti 11-8; Sparta 11-7; VRA 11-6; Quick 12-6.

 

Foto: Uitbundig LBW-appeal van Croes (links) en Boissevain (rechts) zal worden gehonoreerd.