Home » Laatste nieuws » Voorburg CC verslaat eindelijk Excelsior ’20 weer eens

Voorburg CC verslaat eindelijk Excelsior ’20 weer eens

 

 

 

 

 

 

 

Na twee verliespartijen in 2021 tegen het solide Excelsior werd het weer eens tijd voor winst voor VCC. Excelsior werd knap op 164 gehouden. Ondanks een zwakke start leverde die score uiteindelijk geen probleem op voor de Voorburgers.

Een schril van het belendende voetbalveld afkomstig eindsignaal viel symbolisch samen met de start van de wedstrijd tussen Excelsior en VCC. Al in de tweede over had VCC succes toen opener Tim Etman caught behind ging op een venijnig bouncende delivery van de uitblinkende Karl Nieuwoudt.

Een misverstand in de vierde over luidde de run out in van Luuk Kroesen: 7/2.

Roel Verhagen overleefde een lbw-shout van Nieuwoudt, maar de debuterende Delano Potgieter kreeg hem in de dertiende over alsnog caught behind (26/3).

De spreekwoordelijke herstelwerkzaamheden kwamen van Lorenzo Ingram en Joost Kroesen, zij het heel langzaam. Kroesen verkeek zich, ook al na een lbw-shout, op een googly van Philippe Boissevain: 85/4 in de 25e over.

Vijf overs later wilde de langzaam scorende Ingram (41) gas geven. Een top edge op Viv Kingma werd echter door Shariz Ahmad prima aan de boundary gevangen.

Bij 110/5 waren er best nog mogelijkheden voor de Schiedammers. Excelsior verloor zijn laatste vijf wickets echter voor slechts 54 runs.

Delano Potgieter luisterde zijn debuut op met 3-16 en een run out. Boissevain 2-23. Karl Nieuwoudt (1-9 in vijf overs) hoefde niet eens in de ‘death’ te worden ingezet, aangezien Excelsior na 46.1 overs voor 164 all out was.

Innings VCC

In Rens van Troost en left arm seamer Niels Etman heeft Excelsior twee prima openers uit de eigen kweek. In de zevende over had ‘Nielsie’ succes toen Musa Ahmad een bal in de handen van de point cutte. In de negende  over sloeg Hingorani een full toss in de handen van de short extra cover: 16/2. En ook Potgieters eerste optreden op Nederlandse bodem werd – althans battend – geen succes. Eén bal na een afgewezen lbw-shout werd hij gecleand door Rens van Troost.

Na deze slechte start was de Voorburgse hoop gevestigd op de ervaring van Tom de Grooth en Bas de Leede. Zij hielden het simpel: eentjes in gaten en vieren op slechte ballen.

Enig geluk was De Leede daarbij niet vreemd: een gemiste stumpingkans en een (zij het moeilijke) vangkans op long on. Pas op 114 viel het volgende wicket (De Grooth 38). Daarmee was een solide basis gelegd waarop Karl Niewoudt (33 uit 25 ballen) met een aanvallende innings kon voortbouwen. Naast deze ‘agressor’ speelde Bas de Leede de ‘anchor’ rol met een uitstekende 73 not out. VCC overtrof de 164 Schiedamse runs na exact 48 overs.

 

Foto 1 Bas cover drivet naar 73*

Foto 2 Delano b Van Troost

Foto 3 Tom de Grooth square cut naar een geduldige 38.

Foto’s Catch of the Day BV

Over de schrijver

Patrick de Leede