Home » Junioren » Voorburgse U9 en het pannenkoeken mysterie van Mariella

Voorburgse U9 en het pannenkoeken mysterie van Mariella

Afgelopen zondagmorgen mochtten de Voorburgse Kanjers van de U9 hun thuiswedstrijd spelen tegen de U9 van VOC uit Hillegersberg, zeg maar het Wassenaer van Rotjeknor, ook wel bekend onder het telnr. 010. De uitwedstrijd was met ruime cijfers verloren, maar onze Kanjers wilde maar wat graag laten zien dat er vooruitgang is geboekt ten opzichte van de Boys uit 010.

Stefan won de toss en onder enige druk van de Voorburgse Kanjers werd er gekozen voor batten. Dat is overigens altijd een goede keuze, want je weet maar nooit of het gaat regenen, want we spelen toch altijd door met de U9.  Een ietwat vreemde redenatie, maar hij is dan ook afgeleid van de visie van Hoofdcoach T.B.M. de Leede: Altijd eerst gaan batten, want je weet nooit of het gaat regenen en dan heb je in ieder geval lekker gebat in geval de wedstrijd toch verregent.  Maar goed, dat komt tegenwoordig eigenlijk niet meer voor en dat was dan ook heel, heel lang geleden….

Thijs (6) en Stefan (18) lieten wederom positieve vooruitgang zien .Daarna was het de beurt van onze internationals Casper (22) en Liam (6).  Rushab (8) en Daan (11) lieten zien dat er voor hen de taalbarrière geen probleem is. Het oplopen aan het dode wicket van Daan was een genot om naar te kijken. Gero (13) en Quinten (21) lieten ouderwets aanvallend batten zien met zeer agressief runnen. Voorburg 166 v 12.

Bij het fielden en bowlen was er duidelijk zichtbaar verbetering, maar  als er dan goede batsmen staan worden die ballen dan ook soms weer weggeslagen en dan blijft het moeilijk om als coach uit te leggen dat onze Voorburgse Kanjers het toch echt bijzonder goed doen. Deze keer was er de eerste echte mooie vang van Casper en niet één, maar twee run outs van Ger met direct hits. Het grondfielden van hard geslagen ballen blijft voor verbetering vatbaar, maar soms slaan die batters ook wel heel erg hard. VOC 269 v 6.

Uiteindelijk ruim verloren van die jongens van 010, maar vergeet niet Voorburg 070 is nog in opleiding en wij komen echt eraan.

Overigens speelde Arian zijn eerste wedstrijd, maar hij was zo sportief om met VOC mee te spelen zodat we 8 tegen 8 konden spelen, chapau!

De Cricketdag werd natuurlijk weer afgesloten met een heerlijke lunch, deze keer met vers gebakken pannenkoeken van de moeder van Thijs en Daan, Mariella.  En wat was nu ook weer het mysterie rond die heerlijke pannenkoeken van Mariella? Dat we ze allemaal lekker hebben opgegeten….

-MN

Over de schrijver

Richard de Lange