Home » Laatste nieuws » Vrouwen VCC verslaan Quick
Laatste nieuws

Vrouwen VCC verslaan Quick

Enkele keren per jaar speelt ons vrouwenteam een wedstrijd die er echt toe doet. Vrijwel altijd is dat tegen Quick, meervoudig landskampioen en hofleverancier van Oranje. Net als eerder dit jaar in de T20 wonnen vrijuit spelende Voorburgers van gespannen ogende Quickers.

Quick won de toss en ging batten. Het bowlen en fielden was over het algemeen vrij goed. Carlijn van Koolwijk (2-26) smaakte het genoegen Helmien Rambaldo en Robine Rijke te bowlen – twee belangrijke wickets. Iris Zwilling nam vier wickets voor elf runs.

Quick werd knap op 137/9 gehouden, maar zo’n slechte score was dat niet. De argeloze bezoeker zal hebben gedacht dat hij op Duyvesteyn was teruggekeerd: het gras twee kontjes hoog en een verschrikkelijk langzaam outfield.

Babette de Leede opende solide, maar zag helaas steeds haar battingpartner uitgaan. 38 runs met Komal Waqas (10) en 47 met Jolien van Vliet (15) waren wel partnerships die zoden aan de spreekwoordelijke dijk zetten.

Hoewel VCC zeven wickets verloor, kwam de target in zicht na dertig overs. Babette bleef met een monumentale 80 not out, waaronder een prachtige zes over long off.

Deze knappe winst betekent dat de Dames (anders dan de Heren) nog altijd in de race zijn voor de ‘Dubbel’.

Komal Waqas haalt uit.
Babette bleef met 80 runs not out
Oeps…
Tags