Home » Laatste nieuws » Vrouwen Voorburg CC (weer) landskampioen!
Laatste nieuws

Vrouwen Voorburg CC (weer) landskampioen!

Het vrouwenteam van Voorburg CC heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de landstitel gepakt. In de finale werd Quick verslagen. Het was een duel met lage totalen, maar toch goed cricket over en weer en een echte teamprestatie.

Captain Julia Corder won de toss en koos voor eerst fielden. Een keuze die goed uitpakte, want VCC hield het scoringstempo van Quick laag en pakte ook geregeld wickets. Jammer was wel dat het veld inmiddels op ‘voetbalhoogte’ wordt gemaaid. Dat leverde een stroperig en traag outfield op.

Toen het belangrijke wicket van topscorer Helmien Rambaldo (26) viel, was het 57/5 en was VCC on top. Ook daarna verslapte het Voorbugse fielden niet, met vangen en run outs van Eva Lynch, Jolien van Vliet, Julia Corder en Caroline de Fouw, die weer eens was opgeroepen. Eindresultaat was dat Quick voor 85 all out was.

Marloes Braat nam drie wickets voor 12 runs en ook de andere zes bowlsters hadden prima cijfers. De enige zonder wickets was Iris Zwilling, maar die was dan weer de zuinigste (0-13) met twee geweldige spells van in totaal acht overs met maar liefst vier maidens.

Innings VCC

Guido Landheer reikt Julia Corder de beker uit

85 leek een lage score, maar door het dikke gras was het slaan van een boundary over de grond bijna onmogelijk. Met goed bowlen en fielden verkocht Quick de huid duur. Na de snelle val van het wicket van Jolien van Vliet maakte Babette de Leede en Iris Zwilling (25) een partnership van 61 runs voor het tweede wicket.

Anri Grobbelaar en Babette de Leede (39 not out) zorgden ervoor dat de champagne en de bloemen door bondsvoorzitter Guido Landheer aan de Voorburgers werd uitgereikt. Hiermee haalde VCC tevens voor het eerst in zijn 90-jarige geschiedenis de ‘dubbel’.

Ook mannenteam VCC 1 nog in de race voor de landstitel

Inmiddels waren andere toeschouwers op veld 1 getuige van een Masterclass batten van André Malan. In de ochtenduren hing tegenstander Punjab in de touwen op 53/6, maar het herstelde zich enigszins naar 171 all out. Mocht Punjab illusies hebben gehad, dan werden die door André Malan op indrukwekkende wijze de grond in geboord. De Zuid-Afrikaan bleef met 103 runs ongeslagen. Musa Ahmad maakte 50 runs.