Home » Laatste nieuws » Wat een feest…! Mannen én vrouwen landskampioen!
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

Wat een feest…! Mannen én vrouwen landskampioen!

Zowel de mannen als de vrouwen van VCC hebben zaterdag de nationale titel in de wacht gesleept. De dames zagen kans een laag totaal van slechts 87 runs te verdedigen tegen Quick, dat voor 75 all out was. De mannen kregen een herkansing na de verloren finale van 2022 tegen HCC. Dit jaar waren de Voorburgers sterker dan de Hagenaars: 295-155.

Na twee niet succesvolle runchases in de finales van 2021 en 2022 koos VCC nu voor eerst batten. Na het vroege vertrek van Nehaan Gigani smeedden Michael Levitt (102) en Musa Ahmad (78) een geweldig partnership van maar liefst 183 runs voor tweede wicket. De innings van Musa was top, die van Levitt (die – oefenwedstrijden meegerekend – zijn zesde century van het seizoen liet noteren) briljant. Noah Croes (36) en Ryan Klein (24) maakten hun runs heel snel waardoor VCC bijna de 300 runs aantikte. Voor HCC nam Hidde Overdijk 3-78.

Toch was daarmee de wedstrijd allesbehalve gespeeld. HCC heeft een taai team en een diepe battingside. Vandiar werd al snel het slachtoffer van een prachtige vang van Sybrand Engelbrecht. Staal (36) en Gorlee (39) speelden prima innings, maar andere batsmen konden op de sterke Voorburgse aanval een stuk minder uit de voeten. Vooral toen Ryan Klein de bal ter hand nam, ging het hard. De international staat in de belangstelling van een Engelse profclub en maakte dat meer dan waar. De nummers 2, 3, 4, 8, 10 en 11 werden door Klein ingerekend. Klein kwam met 6-15 van het veld.

Daarmee werd bevestigd wat in de eerdere speelrondes al was gebleken. Daarin stond VCC tien punten voor op de nummer twee. VCC was dit jaar de sterkste en meest consistente ploeg, met een uitstekende aanval, zeker vier topbatsmen, een goede keeper en geen zwakke plekken.

 

Knappe titel voor de vrouwen

De titel van de vrouwen kwam op een iets andere manier tot stand. Omdat VCC en Quick geen veld beschikbaar hadden, werd de finale op het prachtige veld van HCC gespeeld. Door het natte gras werden er weinig vieren geslagen en kwam VCC niet verder dan 87 all out (Babette de Leede 27 runs, Hannah Landheer drie wickets).

Game, set en match voor Quick, zo leek het, maar VCC rook dat het een kans had. Op 24 waren er al vier Quick-dames uit. Sarah Asmussen (3-13) en vooral Eva Lynch (5-9) bleken onbespeelbaar. Isabel van der Woning en Caroline de Lange deden een dappere poging, maar het doek viel dertien runs vóór de target.

Kijk hier voor de fantastische vang van Carlijn van Koolwijk:

https://matchcentre.kncb.nl/match/134453-6516506/scorecard/?period=2173761&video=902166

Hiermee is 2023 opnieuw een succesvol seizoen geworden. En het is nog niet klaar, want op 2 september kunnen de VCC-vrouwen ook de T20-titel in de wacht slepen. Die wedstrijd is om 16.00 uur op Excelsior ’20 in Schiedam.

MVI 0569

Uitgebreide reportage op Midvliet:

VCC kampioen