Home » Verslagen » Verslagen VCC 2 » Wedstrijdverslag VCC 2 – Punjab 3
Laatste nieuws Nieuws Verslagen VCC 2

Wedstrijdverslag VCC 2 – Punjab 3

09-07-2017

Op een mooie zonnige zondag besluit Captain Abbas (samen met de Captain van Punjab) om de wedstrijd om 11.00 te beginnen. Omdat de spelers van Punjab allemaal wat aan de latere kan zijn beginnen we uiteindelijk om 11.30 uur. Zonder te tossen komen de Captains overeen dat VCC eerst aan bat mag.

Abbas en Harold starten de innings voor VCC. Na een eerste bal 4 van Abbas gaat het slowly but steadily en het wicket wordt goed bewaakt. Na een goed partnership gaat Abbas uiteindelijk gevangen op deep-midwicket op 48. Harold gaat geduldig door. De tegenpartij sledged Harold zo nu en dan met “test batsman”, niet wetende dat dit een compliment is en dat Harold hier alleen maar beter van gaat batten. Dan komt het moment dat de sledgende fielder zelf komt bowlen en Harold hem 4 keer achter elkaar voor 4 slaat in dezelfde over. Heerlijk uiteraard. Wickets van Atif, Aryan en Rashid vallen relatief snel voordat Harold na uiteindelijk 83 mooie, geduldige runs wordt gevangen. Met nog wat nuttige runs van Faisel, waaronder een gigantische 6 over point eindigt VCC op een respectievelijk total van 223.

Zoals gewoonlijk starten Faisel en Sono de bowling voor VCC. De eerste paar wickets vallen al snel waarna Punjab het al gauw moeilijk heeft en enorm achter loopt op de run rate. De nummer 2 van Punjab blijft geduldig staan en op het moment dat de beruchte nummer 7 van Punjab (Asif Khan, die 100 maakte tegen Sparta om de pot voor Punjab binnen te tikken) binnen komt lijkt het allemaal te moeilijk. Echter maakt Asif er weer een show van. Na de eerste paar ballen te hebben gezien komt hij down de wicket op Ashish en slaat hem rechtdoor voor 6. Dit blijft aanhouden tot Sono de 39e over komt bowlen om Floris af te lossen die een setje ontzettend nette overtjes achter de rug heeft. Deze over verandert de complexiteit van de wedstrijd. Deze 6 ballen van Sono wilt hij gauw wissen uit zijn geheugen, vooral omdat de eerste 8 overs van Sono in zekere zin netjes waren. De 39e over gaat uiteindelijk voor 24 runs waaronder 3 enorme 6’en van Asif. Ineens heeft Punjab nog maar 58 nodig in de laatste 10. Faisel komt terug en pakt op de 4e bal van de over het wicket van Asif. Een opluchting voor een ieder aan de kant van VCC. Vervolgens is het aan Ashish die de boel opruimt en eindigt met 4 wickets. Ook zeker noemenswaardig zijn de 7 catches die Aled pakte, geweldige prestatie (hadden er 9 moeten/kunnen zijn, 2 drops). Weer een pot binnen, op naar het kampioenschap!

Rashid Siddiqie

 

Programma, Uitslagen & Teamranking

www.voorburgcc.nl/vcc-2/

Scorecard