Home » Laatste nieuws » Weer verlies tegen HCC
Laatste nieuws

Weer verlies tegen HCC

Voor de tweede maal dit seizoen heeft HCC regiogenoot VCC verslagen. HCC maakte 224 runs; een aardig, maar niet onoverkomelijk totaal. De meeste Voorburgers gaven echter battend niet thuis: VCC was voor slechts 155 runs all out. Bas de Leede (57) en Shariz Ahmad (35) waren de positieve uitzonderingen.

’s Ochtends leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Op diens zesde bal had Logan van Beek opener Vecchi al caught behind en de HCC’ers kwamen niet makkelijk tot scoren.

In de vijftiende over echter werd Tonny Staal simpel gemist op mid off. Bowler Malan was not amused en besloot de vier resterende ballen van zijn over steenkort te bowlen. Die kostten hem – en daarmee VCC – 19 runs.

Ton Staal en Zac Worden profiteerden optimaal van de misser en batten zich naar 148. Dat gebeurde weliswaar vrij traag, maar met negen wickets in handen kon HCC alle risico’s nemen.

In de 38e over sloeg dan uiteindelijk Shariz Ahmad toe. Hij bowlde Zac Worden voor 55: het was 148/2 en na veertig overs 166/2.

Toen Viv Kingma Staal (78) bowlde, was het 171/3. VCC nam nog wat wickets en wist de schade te beperken: 224/6 was het totaal waarmee HCC zijn innings afsloot. Kingma nam 3-30, Logan van Beek 1-15.

Innings VCC

Met een edge, een square cut en een cover drive voor vier was Musa ‘all over’ Bijloos. Aan de andere kant van de pitch nam Malan Overdijk onder handen met drie cover drives, twee van de front foot en een van de back foot. VCC stond riant op 29/0 na 3.3 overs toen Musa een edge kreeg en terug kon wandelen. Even later kreeg hij in het clubhuis gezelschap van openingspartner Malan die door Overdijk werd gebowld, en Engelbrecht die wat ongelukkig played on ging. Hingorani gaf catching practice aan de short mid wicket. VCC vier wickets down en in de problemen.

Zoals wel vaker moesten er herstelwerkzaamheden komen. De jonge batsmen Bas de Leede en Shariz Ahmad zorgden daarvoor met een partnership van 72 voor het zesde wicket. Op een cruciaal moment riep Shariz (35) Bas echter voor een tweede run en werd run out gegeven.

Boissevain, Van Beek, Stijn de Leede en Viv Kingma konden het tij niet meer keren in Voorburgs voordeel. VCC liet medium pacer Bennett 6-27 nemen en daarmee was eigenlijk alles gezegd. Bas de Leede sneuvelde als laatste voor een solide 57. VCC 155 all out.

Met Potgieter, Van Beek, Nieuwoudt en De Grooth om uiteenlopende redenen afwezig en Engelbrecht geblesseerd, is de landstitel – die eerder voor het grijpen leek – zeker geen vanzelfsprekendheid meer. VCC zal zichzelf als de Baron van Münchhausen aan de eigen haren uit het moeras moeten trekken.

Viv Kingma kon een nederlaag niet voorkomen