Home » Senioren » What if en if only …
Verslagen VCC ZoMi Senioren

What if en if only …

In een weekend waarbij 11 van de 12 VCC-teams wisten te winnen, was er helaas het ZOMI-team dat het elftal moest zijn dat het dozijn niet vol wist te maken. Kent u dat, dat knagende gevoel van die vraag die maar in je hoofd blijft rondmalen wat er gebeurd zou zijn indien…….. In deze wedstrijd was er een ‘dropped catch’ die wel eens het verschil had kunnen maken, maar het mocht niet zo zijn.

Op een dag die de boeken zou ingaan als de warmste 2 juni sinds 1901, was het in ieder geval een goede toss om te winnen voor de captain van het ZOMI-team. Zonder aarzeling werd de tegenstander, Ajax Leiden, dan ook vriendelijk verzocht om als eerste te gaan fielden op het, door de groundsmen wederom fantastisch geprepareerde, hoofdveld van VCC. Wat volgde kan niet anders dan worden omschreven als een processie, waarmee zelfs een hele colonne processierupsen moeite mee zou hebben om er binnen afzienbare tijd, garen, zijde of wat dan ook van te spinnen (het wicket nam weldegelijk een beperkte vorm van ‘spin’, maar dat terzijde). De cijfers 26-6 spreken boekdelen en dan kan de enige verklaring zijn dat een aantal batsmen door de hitte werd bevangen of een zonnesteek had opgelopen.

Dankszij waardevolle en noodzakelijke bijdragen met de bat van Richard, Colin en Marc werd er uiteindelijk nog een score neergezet van 119. Dit resultaat leek bij voorbaat aan de lage kant, maar geef Charu een roze kers op een warme dag en batsmen kunnen vallen als goedkope dominostenen op een hoogpolig tapijt.

Na de lunch (dank Rene), was het de buurt aan de ZOMI om te fielden en in de openlucht sauna te verlangen naar een zuchtje wind. Charu opende het bowlen en liet inderdaad weer eens zien dat hoe hoger de temperatuur en hoe beter hij presteert. Hij nam een aantal belangrijke wickets en helaas liet ‘safehands-normaal-altijd-betrouwbaar’ Nota, dit keer echter de meest gevaarlijke AJAX-warrior ontsnappen. What if and if only…… Marc herpakte zich echter met twee wickets in twee ballen en stond derhalve in zijn volgende over op een hattrick.

De twee birthday boys, John en Lennaert, werden nog ingezet als laatste troef, maar zelfs dit kon niet voorkomen dat AJAX na 26 overs reeds op 123 runs uitkwam. Onder het genot van een paar biertjes werd nog rustig nagepraat over de wedstrijd en in sommige hoofden ving Nota de bal wel en werd AJAX uitgebowled voor 118 runs. De ZOMI wachten nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen, ach de zomer is nog lang!!

Scorecard