Home » Laatste nieuws » Wides, wides, wides, wides, wides, wides, wides, wides, wides and wides.(VCC – Concordia: 0-2)
Laatste nieuws

Wides, wides, wides, wides, wides, wides, wides, wides, wides and wides.(VCC – Concordia: 0-2)

Weken geleden deed de Zami het nog zo goed, 5 gespeeld 5 gewonnen. Daarna verlies tegen VVV, wat natuurlijk kan gebeuren en opeens voelde men dat er toch wat druk was om te presteren. Het k-woord werd een beetje genoemd door sommige, maar na deze wedstrijd was het wel duidelijk dat we op onze top moeten presteren om hier toch wel weer voor te kunnen gaan. De wedstrijd tegen VOC was verregend, alhoewel we tijdens het batten volgens de Duckworth lewis er goed voorstonden. De week erna tegen Wanderers speelde we een goede wedstrijd die we wonnen en weer een week later kwam de hoogtestage in Oss. Een complete offday, kwam het door de hoogte of door wat anders, toch weer de druk. Op ons niveau is er geregeld druk, bij mij is dat soms onder de gordeldruk, maar bij anderen wellicht prestatiedruk en de hoogtestage eindigde met een hele gezellige 3e inning.

Was het dan toch weer nodig om te trainen, maar ja Zami en trainen, dat matcht niet zo. De volgende wedstrijd staat in de planning tegen Ajax en kunnen we ons revancheren. Dan is er een gerucht dat de wedstrijd tegen VOC is, hoe kan dat nou? Wat staat er in het Excel sheet? Oh nee we moeten toch kijken volgens onze F.v.H. op de website van de KNCB, daar staat het juiste competitieschema. Het wordt toch VOC, maar VOC is niet bereikbaar of willen ze niet bereikbaar zijn. Wisten ze al dat de 2 punten naar Voorburg zouden gaan en het geen zin zou hebben. Helaas zullen we dat niet weten. Geen wedstrijd en weer een week niet trainen, oh nee trainen doen we niet aan.

De volgende tegenstander is Concordia, maar die wedstrijd was vorige keer toch uit, jawel uit maar speelde we thuis. Hoe zat het dan nu. Is nu thuis uitspelen? Nee, na heel veel gesoebat en verkeer tussen Concordia en VCC, we spelen thuis en mogen weer eens op gras spelen. De druk was toch weer toegenomen als een ex-skip deze wedstrijd als skip fungeert en Frits op 3 laat batten en iedereen was compleet van slag, zelfs Frits die na 1 bal gecleaned werd. Zelf was Frits er van overtuigd dat de bal onder zijn bat ging, maar het was toch tussen bat en path. Het goede bowlen van Concordia resulteerde een complete offday van de Zami batsmen en gelukkig met dank aan onze invaller Rohit, welke geweldig stond te batten met een score van 76, kwamen we uit op een totaal van maar 135. Doordat Frits dit keer niet zo’n lange battinginnings had, kon hij zich weer bezig houden met de lunch. Weer top geregeld Frits. De voorbereiding op onze fieldinginnings was niet zo goed en vol overtuiging, want dat merkte we in de eerste 2 overs. Shu begon sterk met in de eerste over 4 wides (12 runs tegen), gevolgd door Chris met 5 wides dus stond er al 17 runs op het bord. Shu was weer heerlijk aan het klagen en puffen over alle spieren in zijn lichaam maar Mark durfde het aan om Shu een 2e over te gunnen en Shu herpakte zich en bowlde de andere 6 overs sterk en eindigde met 1 v. 32. Chris bowlde helaas teveel wides , alhoewel de umpires erg streng waren, had een paar mooie deliveries en onze nieuwe wicketkeeper Prakash had een mooie caught behind op zijn bowlen en eindigde met 2 v. 28 in 5. Martin had zijn dag niet, nam wel 2 wickets maar voor 30 runs in 3 overs. Hoewel we toch nog wat wickets pakte en er toch een kleine kans leek te zijn dat het nog een wedstrijd leek te worden, bowlde we teveel wides en kon Concordia makkelijk de wedstrijd binnen tikken in 22 overs. 34 wides en 4 no balls was te veel in deze 22 overs. Als er dan toch nog inside informatie komt, na de wedstrijd, waarbij een bowler met het droogbowlen in de boerderij op zijn hoogtestage zich geblesseerd heeft, blijft de vraag: Is het handig om te trainen! Droog of met de bal, heeft het zin. We gaan het zien, want de volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag tegen ACC, UIT. Alhoewel deze bowler nog een extra weekje kan droogbowlen 😊.
Dan maar weer de 3e innings en de Ashes is niet zo belangrijk, want hier is toch geen druk. Maar de voetbalcompetitie is weer begonnen en hier is er meestal wel druk, want Ajax moet natuurlijk gewoon makkelijk winnen, maar ook hier was de druk te hoog en bleef men steken op 2-2. De enige die niet de druk had was de muis die soepeltjes en snel de keuken in vloog.

groetjes

Marek