Home » Laatste nieuws » Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

De kracht van de herhaling wordt vaak geroemd door marketeers. En in de sport heeft men daar ook een handje van. Sommige uitspraken worden zo vaak herhaald dat na verloop van tijd niemand meer zich afvraagt of de stelling nog wel klopt. Hier zou ik als sportandragoog en profesor de Cricket natuurlijk een heel betoog aan kunnen besteden, maar veel leuker is het natuurlijk om te vertellen hoe onze “koele kikkers” van de U9 zich wederom super hebben vermaakt afgelopen zaterdagmorgen op het hoofdveld van de Voorburg Cricket Club, naast de “stoere boys” van de U13.

We verloren de toss en mochten van de Punjabi’s eerst gaan batten. Wellicht was het handiger geweest als de Boys uit Rotterdam-Zuid eerst waren gaan batten, want we moesten nog ff wachtten op de hun laatste twee spelertjes. Positief resultaat was al gelijk gehaald voor het begin van de wedstrijd, want ik heb hun coach er nu wel van kunnen overtuigen dat zij al hun jongens gingen gebruiken op de manier waarvoor deze spelvorm bedoeld is, dwz zeggen iedereen bat, bowlt en fieldt.

Voorburg had een prima start met Casper (26, 2×6! & 3×4) en Liam (13, 2×4). Thijs (9, 1×4) nam als een “grote” broer, bijna volwassen zijn broer Daan (5) op sleeptouw ,waarna Geronimo (19 ,1×5! 2×4) en Stefan (8, 1×6) het professioneel afrondden op 126 voor 8. Ondanks een aantal run outs zit er wederom enorme progressie in het runnen tussen de wickets van deze youngsters.

De vooruitgang bij het fielden en bowlen is een ontwikkelingsprocedure of een groei-evolutie die eigenlijk niet meer te stoppen is, wat een toppers zijn de Koele Kikkers van de U9 aan de Groene Zoom in Den Haag, maar van de Voorburg Cricket Club in Nederland.  Het aantal wides is bijna verwaarloosbaar en de 6 wickets die we namen zijn natuurlijk meer dan noemenswaard. Elke keer weer beloond met een HIGH 5 of een super chillen BOX.  Uiteindelijk kwam Punjab tot 184 v 6 en zo werd ook deze wedstrijd helaas verloren, maar zoals altijd mocht dit de pret totaal niet belemmeren en werd er heerlijk gezamenlijk genoten van een heerlijke Zuid-Afrikaanse lunch. Helaas zonder Braai…

Volgende week zaterdag staat Herremus dvs uit Schiedam op het programma en daar hebben onze jongens hele mooie herinneringen aan uit de eerdere editie van dit seizoen.
Zaterdag 7 juli Sportpark Harga aanvang 9.00 uur.

-MN , Sportandragoog y Profesor de Cricket.

Over de schrijver

Richard de Lange